AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, TÜRKSAT 4A, 14 Şubat gecesi Türkiye saati ile 23.09'da Kazakistan'daki Baykonur Uzay Üssü'nden fırlatılacak. Fırlatmadan 5 dakika 47 saniye sonra uydu, fırlatıcı roketin kapsülünden çıkacak ve uzayla tanışacak. TÜRKSAT 4A'nın yolculuğu, Breeze-M olarak adlandırılan alt-kademe roketine bağlı şekilde yaklaşık 9 saat daha devam edecek. Uydu, daha sonra Breeze-M'den ayrılacak. Bu ayrılıştan sonra uydu, dünyanın etrafında dönmeye başlayacak. Uydunun tüm yolculuğu, fırlatılıştan itibaren 9 saat 13 dakikada tamamlanacak.
Test amaçlı olarak 9,5 gün sonra 50 derece doğu boylamına yerleşecek olan TÜRKSAT 4A'nın kontrolü, Türkiye, Afrika, Avustralya, Japonya, İtalya ve Kanada uydu istasyonlarından yapılacak.
 
İlk sinyal 9 saat sonra
 
Fırlatmadan 9 saat 13 dakika sonra ilk sinyalin alınması planlanan uydu, "50 Derece Doğu" boylamında yaklaşık 3 ay kalacak. İstasyonlar aracılığıyla tüm yörünge ve alt sistem kontrolleri gerçekleştirilecek uydu, daha sonra 42 derece doğu" boylamına yerleşecek. Kontrolü, Gölbaşı Uydu Yer İstasyonuna devredilecek uydu, buradan gönderilecek komutlarla yaklaşık 1 ay boyunca  performans testlerine tabi tutulacak.
 
Mevcut Türk uydularına göre daha güçlü sinyal kalitesine sahip olan TÜRKSAT 4A uydusunun manevra ömrü 30 yıldan fazla olacak.
 
15 Şubat'ta 50 derece doğu boylamına yerleştirilecek TÜRKSAT 4A uydusuna yaklaşık 3 ay boyunca ''Uydu Yayın Performansı Testleri'' yapılacak. Bu testlerin tamamlanmasının ardından uydu 50 derece doğu boylamındaki son yörüngesine doğru hareket edecek. TÜRKSAT 4A'nın 1 hafta sürecek olan bu yolculuğunun ardından ticari faaliyetlerine başlaması planlanıyor.