Türkiye son 10 yılda teknolojiye verdiği önemin meyvelerini toplamaya başladı. Bugün itibariyle uzayda 3 uydusu bulunan Türkiye bu yılın ikinci yarısına kadar 2 uydu daha yörüngeye fırlatacak.
Gönderilecek 4A ve 4B uyduları ile toplamda 5 uyduya ulaşan Türk haberleşme sistemi, Afrika’dan Avrupa’ya hatta Asya’ya kadar sinyal gönderip alma imkânına sahip olacak. 4A ve 4B uydularının tanıtım ve bilgilendirme toplantısında konuşan Türksat Genel Müdürü Dr. Özkan Dalbay “Türksat 4A uydusunun kısa zaman içinde hizmete girmesiyle, ülke tanıtımımızı Afrika’ya, önümüzdeki yıllarda da dünyanın daha büyük coğrafyasına ulaştıracağız” dedi. Dalbay ayrıca, Türksat 4A uydusunun 14 Şubat’ta Kazakistan’daki Baykonur Üssü’nden uzaya gönderileceğini belirtti.



Türksat uydu filosu ile ilgili de rakamlar paylaşan Türksat Genel Müdürü Özkan Dalbay, şöyle devam etti: “Önümüzdeki hafta Türksat 4A’yı uzaya fırlatacağız ve bir kaç ay sonra 42 derecede işletmeye alacağız. Ardından Türksat 4B uydusu yine haziran ayı ve takip eden bir kaç ay içerisinde 50 derecede işletmeye alınacak. Bunu diğerleri izleyecek. Uydularımıza aslında uydu filosu diyoruz. Önümüzdeki yıllarda 4-5-6-7 olacak.”