Son dönemde yaşadığı Cambridge Analytica gibi gizlilik skandallarıyla prestij kaybeden Facebook, kullanıcılara güven vermek için pek çok yol deniyor. Daha fazla şeffaflık mottosuyla yeniden markalaşma sürecine giren sosyal medya devi, yenilenen kurumsal logosunu geçtiğimiz günlerde yayınlamıştı. 

Facebook’un yeni logosu, sahibi olduğu fotoğraf ve video paylaşım platformu Instagram’ın logosuyla benzer bir renk düzenine sahip; ancak birçok sosyal medya kullanıcısı, söz konusu logunun yaratıcılıktan uzak, sönük bir tasarım olduğunu düşünüyor. Şimdi bu kişilere, popüler micro-blog platformu Twitter’ın CEO’su Jack Dorsey de katıldı. 

Facebook’un tasarım anlayışıyla alay eden bir tweet atan Dorsey, logonun iki tuhaflığına atıfta bulunuyor: Facebook'un “FACEBOOK” yazısı ile “yeniden markalaşması” ve sadece metin içeren bir logoyu kullanması.

Sosyal medya ve dijital habercilik ekosisteminin iki büyük oyuncusu olan Facebook ve Twitter, son dönemde pek çok konuda ters düşüyor. Örneğin; Twitter, Facebook’un aksine, siyasi reklamların düşünce özgürlüğünün bir biçimi olmadığı belirterek, platformundaki tüm politik içerikli reklamların kasım ayından itibaren yasaklanacağını duyurmuştu. Facebook CEO'su Mark Zuckerberg ise siyasi içerikli reklamların platformda kalmaya devam edeceğini söylüyor.

Elbette, Dorsey’nin Facebook’un yeni logosuyla alay etmesi pek de ciddiye alınacak bir konu değil; ancak iki sosyal medya devi arasındaki mücadelenin hala hayatta olduğunun açık bir işareti olarak değerlendirilebilir.