Twitter’ın kurucusu ve CEO’su Jack Dorsey’nin Twitter hesabı, geçtiğimiz ağustos ayında hacklenmişti. Dorsey’nin hesabından ırkçılık ve bombalama tehditleri içeren bazı paylaşımlar yapan ‘Chuckling Squad’ adlı hacker grubu, aynı gönderilerde şirketin San Francisco’daki merkezinin bombalanacağını dahi söylemişti. 

Bu çarpıcı olayın ardından soruşturma başlatan kolluk kuvvetleri, hacker çetesinin liderlerinden birini yakalamayı başardı. Motherboard adlı internet sitesinin haberine göre Dorsey’nin hesabının hacklenmesinden sorumlu olan bilgisayar korsanı, yaklaşık iki hafta önce tutuklandı.

Konuya ilişkin Motherboard’a açıklamalarda bulunan Santa Clara İlçe Bölge Savcısı, birçok kolluk kuvveti ve büronun soruşturmaya dahil olduğunu söyledi. Chuckling Squad adlı hacker grubu, bilgisayar korsanlarının sıkça kullandığı SIM-değiştirme olarak çevirebileceğimiz SIM swap scam yöntemi ile kurbanlarını avlıyor. 

Söz konusu teknik, hesaplara erişmek ve şifreleri sıfırlamak için genellikle iki faktörlü kimlik doğrulama sürecindeki bir güvenlik zafiyetinden yararlanıyor. Twitter, olayın ardından yaptığı açıklamada, konunun kendileriyle alakalı olmadığını söyleyerek, sorumluluğu Dorsey'nin mobil servis sağlayıcısına atmıştı.

Dorsey’nin yanı sıra Shane Dawson ve King Bach gibi birçok YouTube fenomeni de aynı yönteme kurban gitmişti. Ayrıca SIM-değiştirme tekniği kullanılarak son dönemde birçok kripto para hırsızlığı girişiminde bulunulduğunu da unutmamak gerek.