ABD'li tarımsal biyoteknoloji şirketi Monsanto'nun Bayer'e satılmasından sonra sosyal medya devi Twitter, Monsanto'nun yerini alarak S&P 500'e girecek. Haberin ardından Twitter hisseleri yüzde 3'ten daha fazla değerlenmiş durumda.

ABD Adalet Bakanlığı, Monsanto'nun Alman kimya devi Bayer'e satışını 30 Mayıs'ta onaylamıştı. Buna göre, 66 milyar dolar ödeyecek Bayer, Bayer, satın almanın gerçekleşmesi için 9 milyar dolar değerindeki varlıklarını, tarım sektöründeki rekabetin koruması amacıyla elden çıkaracak.

Anlaşmanın 7 Haziran'da tamamlanması beklenirken, yeni şirketin ismi Bayer olacak kalacak ve Monsanto "şirket ismi" olarak kullanılmayacak.

Monsanto genetik olarak değiştirilmiş organizmalar (GDO) konusunda dünyanın bir numaralı şirketi olarak biliniyor. Monsanto bu alanlardaki faaliyetlerini küresel beslenme konusuna çözüm üretmek olarak gerekçelendiriyor.

Ancak şirkete yönelik özellikle Avrupa’dan büyük tepkiler geliyor. Almanya’nın başını çektiği bu gurup genetiği değiştirilmiş herhangi bir ürünün Avrupa topraklarında yetiştirilmemesi için yıllardır kulis yapıyor.(Business HT)