Dünyanın dört yanındaki farklı kaynakların bildirdiğine göre saat 11:22 - 12:16 arasında Twitter servisine ulaşılamadı. Bu saatler arasında Twitter'a erişmek isteyen kullanıcılar, beyaz bir sayfayla karşılaştı. Yaklaşık 54 dakika süren erişim sorunu sonrası kullanıcıların aklına gelen "Twitter'a erişim yasağı mı uygulandı?" sorusunun cevabı ise "hayır".
 
Bazı kullanıcılar Twitter uygulamalarının halen çalıştığını söylese de Türkiye'de twitter'ın mobil uygulamaları da "Tweetler şu anda alınamıyor" hatası verdi. Twitter'ın Status sayfasından hata hakkında henüz bir açıklama yapılmadı. Bu arada BTK herhangi bir engelleme olmadığını bildirdi.
 
Çökmenin nedeni Anonymous - IŞİD savaşı mı?
 
Ünlü hacker grubu Anonymous dün IŞİD’e internet üstünden savaş ilan etmişti. Paris terör saldırılarına tepki gösteren hackerlar, IŞİD yanlısı 6 bini aşkın Twitter hesabı kapatmıştı.
 
Anonymous’un OpParis adını verdiği IŞİD karşıtı saldırıda Twitter’ın güvenlik açıklarından yararlandığı sanılıyor. Grup daha önce de 101 bin IŞİD yanlısı hesabı afişe etmiş, ancak ele geçirmemişti.
 
İnternet sitelerinin erişilebilirliğini kontrol eden servisler incelendiğinde, siteye erişimde dünya çapında sorun yaşandığı gözlemlendi. Twitter, şu saatlerde sorunu giderdi ve platformaerişi tekrardan sağladı.