Son dönemin yükselen yıldızı olan kripto paralar, teknoloji devleri tarafından pek sevilmiyor. Geçtiğimiz günlerde Facebook ve onun ardından Google, bu tarz paraların reklamlarını sosyal ağlarında yayınlamayacaklarını açıklamıştı. Gelen haberler bu ikiliye Twitter'ın da katılacağı yönünde.

Firmaya yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre Twitter da kripto para reklamlarını engellemeyi düşünüyor. Sky News tarafından yapılan bir habere dayandırılan iddiaya göre Twitter kripto para ile ilgili bilgi içeren reklamları kısa bir süre sonra engellemeye başlayacak.

Engellemenin temel sebebi olarak sahte kripto para reklamları ve ünlülerin adını kullanarak yapılan kripto para talepleri gösteriliyor. Merkezi bir otoriteye bağlı olmadıkları için üst düzey güvenlik sunan kripto paralar yine aynı sebepten dolayı manipüle edilebiliyorlar.

Son aylarda neredeyse 20 bin dolar seviyesine çıkan en popüler kripto para birimlerinden Bitcoin, bugünlerde 8 bin dolar civarında bir değere sahip. Bitcoin gibi yüzlerce farklı kripto para birimi de bulunuyor. Gectiğimiz günlerde yerli kripto para birimi olma iddiası ile ortaya çıkan NeXpara, halka arz sürecini tamamlayamadan piyasadan çekilme kararı almıştı.