Teknoloji şirketleri otonom araçlar üzerindeki çalışmalarına yoğunlaşırken Uber, otonom bisiklet ve e-scooter dünyasına yatırım yapmak için yeşil ışık verdi. Geçtiğimiz yıl Jump markasını satın alan Uber, anlaşılan sonunda bu satın alımı yararlı kılacak yatırımlar yapmaya başlıyor.

Uber e-bisiklet ve e-scooter üzerinde çalışıyor!
3DRobotics‘in CEO’su Chris Anderson, Uber’in bu gelişmeyi haftasonunda gerçekleştirilen DIY Robotics etkinliğinde duyurduğunu açıkladı. Buna göre, şirketin e-bisikletleri ve e-scooter’ları gelecekte bağımsız olarak şarj istasyonlarına gidebilecekler. Uber geleceğin sadece otonom araçlardan ibaret olmayacağını çok iyi anlamış gibi duruyor.

Özellikle şarj istasyonuna şarj bitmeden ulaşma derdini ortadan kaldıracak olan otonom bisikletler, manuel olarakta kontrol izni sağlayacak sürücüye. Peki bu konuda sadece Uber mi yatırım yapıyor? Bu onun tekelleşmesi adına ortaya koyduğu bir çalışma olabilir mi?

Hayır, e-bisiklet ve e-scooter pazarının domine isimleri Bird ve Lime da daha fazla kullanıcıya ulaşabilmek için bugünlerde acenteleri ile iş birliğine gitmiş durumdalar. Kısacası Uber'in bu pazarda söz sahibi olması o kadar da kolay olmayacak gibi duruyor. Yeni Uber departmanına ise Micromobility Robotics adı verilecek. Bu departman Jump’ın merkezinde kurulacak.