Samsung Galaxy S10 modellerinin Çin’in Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı’ndan SM-G9700, SM-G9730 ve SM-G9750 model numaralarıyla sertifika aldığı ortaya çıktı.

GSM, CDMA ve LTE ağlarını destekleyeceği dışında yeni amiral gemisi modellerin hakkında bir detayın paylaşılmadığını belirtmemiz gerek. Daha önceki yapılan sızıntılarda Galaxy S10 ve S10 Lite ile Samsung’un MWC 2019 etkinliğinde farklı özelliklere sahip olan amiral gemisi modelleri ile karşımıza çıkacağı doğrulanmıştı.

Paylaşılan verilere göre S10 ve S10 Lite modelerinin 5.8 inç boyutundaki bir OLED ekranın üzerine kurulacağını söylemiştik. Bu modellere kıyasla, daha büyük bir ekran ile kullanıcıların huzuruna çıkacak olan S10 Plus modelindeyse, 6.44 inçlik bir ekranın üzerine kurulacak.

Ancak belirtiğimiz bu modellerden Galaxy S10 ve S10 Plus modeli kavisli olacağı bilgisi paylaşılan raporlar ile aktarılıyor.  Kamera bakımında yeni modeller karşı karşıya getirildiği zaman, devasa ekranlı S10 Plus modelinin çift diyafram değerine sahip olan üçlü kamera kurulumuyla geldiğini görmekteyiz. Geriye kalan S10 ve S10 Lite modellerinin kamera çözünürlükleri ve sayısının farklı olacağı da vurgulanıyor.

Dün ise paylaşılan raporlarda S10 modelleri için Samsung’un yapay zeka odaklı işlemcisi olan Exynos 9820 yonga seti üzerinde çalıştığı ortaya çıkmıştı. Böylece Samsung’un yeni amiral gemisi Exynos 9820 ve Snapdragon 855 (Snapdragon 8150) işlemcisinden gücünü alacağı netleşmişti.

Galaxy S10 ve S10 Plus özellikleri nasıl olacak?

Galaxy S10 ve  S10 Plus için tasarım konusunda büyük değişiklikler beklenmiyor. Cihazlarda ekrandan parmak izi okuma sensörüne sahip 5.8 inç ve 6.3 inç boyutunda Sonsuz Ekran olmasına ise kesin gözüyle bakılıyor. Şirketin ekrandan parmak izi okuma teknolojisi için almış olduğu patent ile ilgili detaylar daha önce birçok kez paylaşılmıştı.

Ekrandan parmak izi okuma sensörleri için Synaptics, Qualcomm ve Ezestek gibi şirketlerin çalışmalar yaptığı biliniyor. Samsung’un son olarak hangi şirketle el sıkıştığı veya sıkışacağı ise belirsiz. Tabii ki tedarik sorunları yaşamamak için şirket üreticiyle de yoluna devam edebilir.

3 boyutlu kamera da S10 serisinin öne çıkan bir özelliği olabilir. Gelişmiş yüz tanımlama ve takibi ile AR Emoji işlevinin bir adım öteye taşınması sağlanabilir.(Shiftdelete)