Uçan taksilerin tasarımı ve yazılımı için NASA ile sözleşme imzalayan Uber CEO'su Jeff Holden, saatte 322 kilometre hıza ulaşan uçan taksilerini, dört yolcuyla birlikte 2020'de Los Angeles'ta test edeceklerini açıkladı. Şirket, şehirlerarası taşımacılığa  2023'te başlatmayı planlıyor. Konuyla ilgili ABD ve Avrupa'daki havacılık otoriteleriyle görüşmeler sürüyor.

Uber, uçan taksi hizmetinin tamamen elektrikli olacağını ve trafikte arabayla 80 dakika sürecek bir yolculuğun 4 dakikaya kadar düşebileceğini söyledi. Uber, 2028 LA Olimpiyatları için hava hizmetinin bir bölümünü faaliyete geçirme niyetinde.

Bu nedenle uçan taksiler için kalkış ve çıkış noktaları olarak hizmet edecek olan "skyports" in inşa edilmesine yönelik planlar için, LA bölgesinde 20 site bulunan Sanstone Properties ile bir anlaşma imzaladı.

NASA tarafından 1950'lerin sonundan bu yana roketlerin geliştirilmesini önermek için kullanılan Uzay Yasası anlaşması, Uber'ın insansız trafik yönetim sistemlerinin yanı sıra, düşük irtifa insansız hava sistemleri (dronlar) geliştirmeye yönelik bir projeye katılmasını da görecek.

NASA ve Uber uçan taksi için anlaştı