Bir süredir ülkemizde de gündeme gelen Ukrayna’nın Türkiye’den İnsansız Hava Aracı (İHA) satın alacağı haberleri bugün Ukrayna basınına da yansıdı. Yapılan haberlerde; iki yıl süren müzakerelerin sonucunda, Ukrayna bakanlarının Türkiye ziyaretleri esansında anlaşmanın imzalandığı aktarıldı.

Ülkemizden Bayraktar TB2 isimli İHA’lardan satın alındığı ifade edilirken haberde Türkiye’nin terörle mücadelede İHA’larla elde ettiği başarılara dikkat çekilmiş ve konuyla ilgili çeşitli videolara yer verilmiş.

Diğer taraftan geçtiğimiz Pazar günü Ukrayna Savunma Bakanı Yardımcısı Yuriy Biryukov, Facebook hesabından Poroşenko, Ukrayna Savunma Bakanı Stepan Poltorak, Ukrayna savunma şirketi Ukroboronprom Başkanı Pavel Bukin ve başka yetkililerin Bayraktar TB2 ile olduğu bir fotoğrafı paylaşmıştı.

Paylaşılan fotoğrafta 150 km’lik menzil ve 8 km’lik irtifada 55 kg taşıma kapasitesinden bahsedilirken 24 saatlik otomatik kullanım vurgulanmış.

Ukrayna Devlet Başkanlığı’ndan geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada ise Poroşenko’nun Türkiye ziyareti sırasında Baykar Makine İHA sistemleri fabrikasını ziyaret ettiği belirtilmişti. Taraflar ziyaret sırasında Ukrayna ve Türkiye arasında savunma sistemleri konusunda işbirliği ve koordinasyon görüşülmüştü.(Shiftdelete)