NASA’nın Uluslararası Uzay İstasyonuna (UUI) kargo teslimatı, iade ve boşaltım hizmetleri ihalesini Eren ve Fatih Özmen çiftinin şirketi kazandı. Uzay istasyonunun ihtiyaçları Özmenler tarafından geliştirilen Dream Chaser isimli araçla giderilecek. Sierra Nevada Corporatian (SNC) Uzay Sistemleri, NASA’nın UUİ’ye kargo teslimatı, iade ve boşaltım hizmetlerinin sağlanması ihalesinin yüklenicisi seçildi. NASA’nın CRS2 programı için SNC’yi seçmesiyle birlikte, 2024 yılına kadar ABD’nin UUİ’ye erişimi ve kargo teslimatını sağlayacak.

SNC, Uzay istasyonuna gelen giden asgari 6 kargo teslimatı hizmetini kendi geliştirdiği Dream Chaser adlı araçla verecek. Türkiye’nin Bölgesel Uçak Projesini de yürüten SNC’nin Başkanı Eren Özmen, ABD’nin bu kritik önem taşıyan programı için SNC’nin seçilmesinden onur duyduklarını belirterek, “Böylesine büyük bir yarışta, SNC’ye duyulan güvenin bu şekilde gösterilmesi gerçekten göğsümüzü kabarttı. Dream Chaser uzay aracının muazzam özelliklerini tüm dünyaya başarılı bir şekilde göstermek için sabırsızlanıyoruz. SNC’nin bu ihaleyi kazanması hepimiz için bir Amerikan Rüyasının gerçekleşmesi anlamına gelmekte. CRS2 ihalesine destek vererek bu ehemmiyetli projenin önemini takdir ettikleri için NASA’ya, İdareye ve Kongreye teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.

SNC Uzay Sistemleri Kurumsal Başkan Yardımcısı Mark Sirangelo ise Dream Chaser Kargo Sisteminin NASA’ya, kargo teslimatı, iade ve boşaltım hizmetleri için emniyetli, güvenilir ve ekonomik bir çözüm sunduğunu, önümüzdeki yıllarda UUİ’nin sürdürülebilirliğini ve etkili bir şekilde kullanılmasını sağlayacağını belirtti. Sirengelo, “Birkaç yıl gibi kısa bir süre içerisinde dünya bir kez daha ABD’ye ait kanatlı bir aracın kalkışına ve uzaydan dönerek piste inişine şahitlik edecek” değerlendirmesinde bulundu.

50 YILDIR FAALİYETTE

Sektörde 50 yıldır faaliyet gösteren Sierra Nevada, ABD’de sahibi kadın olan en başarılı federal hükümet yüklenicisi seçildi. Uzay Alanında Dünyanın En Yenilikçi 10 Şirketi arasında yer alan SNC’nin Başkanlığını Eren Özmen, Genel Müdürlüğünü ise Fatih Özmen yapıyor. ABD’de 18 eyalette ve ABD dışında ise İngiltere, Almanya ve Türkiye’de bulunan toplam 33 merkezinde 3 bini aşkın çalışanı bulunuyor.