Vestel açıklamasına göre, Smart TV Alliance, akıllı TV üreticisi firmaların daha iyi uygulamalara daha hızlı erişim sağlamaları, uygulama geliştiricilerin bir kez yazdıkları uygulamaları birden çok platformda çalıştırmaları ve akıllı TV uygulamaları için büyük ve verimli bir ekosistem oluşturmaları yolunda önemli bir adım olarak görülüyor.
Smart TV Alliance, akıllı televizyonlar için internet üzerinden medya içeriği, bilgi, oyun ve diğer uygulamaları barındıran ortak bir ortam tanımlıyor. Bu ortama uygun geliştirilen televizyonlar, bu ortam için yazılan bir uygulamayı doğrudan çalıştırabiliyor. Böylece bir uygulamayı her televizyon için ayrı ayrı geliştirme gereksinimi ortadan kalkıyor ve içerik son kullanıcıya çok daha hızlı ulaştırılabiliyor.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, Vestel'in, Toshiba, LG, Philips, Panasonic ve IBM gibi sektör lideri firmaların yer aldığı bu oluşuma üye olmaya hak kazanan ilk ve tek Türk firması olduğunu belirtti.
Erdoğan, "Akıllı TV sektörünün geleceğini belirleyen bu birliğe üyeliğimiz sayesinde birçok uygulamaya hızlı erişim olanağı sağlayarak tüketicilere sunduğumuz içeriği zenginleştireceğiz. Vestel Smart TV kullanıcıları istedikleri ülkeden istedikleri dildeki içeriğe erişebilecek ve uygulamaların birçoğunu ücretsiz kullanabilecek" ifadesini kullandı.
Smart TV Alliance'ın, "Bir kez geliştir, her yerde çalıştır" sloganı ve açık standart anlayışını da değerlendiren Erdoğan, şunları kaydetti:
"Hızla büyüyen ve gelişen bilgi teknolojileri sayesinde günümüzde her türlü içeriğe ulaşma imkânına sahibiz. Bilgi toplumunun sahip olduğu bu imkân uyumluluk sorununu açığa çıkardı. Kullanıcılar bir yerden erişebildikleri bir bilginin ya da herhangi bir yerde kullanabildikleri bir programın ekstra bir çaba gerektirmeden başka alanlarda da erişilebilir ve kullanılabilir durumda olmasını istiyor. Vestel'in de üye olduğu Smart TV Alliance, kullanıcıların bu ihtiyaçlarına cevap vererek daha zengin içerik ve servislere sahip olmaları için çaba gösteriyor. Vestel olarak akıllı TV dünyasında bu kolaylığın öncüsü olmaktan gurur duyuyoruz."