Sosyal medyanın tüketicinin satın alma kararındaki güçlü etkisi artık bir gerçek. Facebook, Twitter, Youtube ve Instagram'da yüksek takipçi sayılarına sahip “fenomen” diye adlandırılan kişilerin, samimi, yaratıcı, öznel ve hızlı paylaşımlarının tüketici üzerindeki etkisi gün geçtikçe daha çok anlaşılmaya başladı. Markalara yepyeni bir dijital reklam ve pazarlama platformu yaratmak üzere onları fenomenlerle buluşturarak kampanyalar oluşturmalarına ve ürün tanıtımlarına olanak veren www.viralking.co‘nun sermayesi ve yazılımı Türkiye’de başlatıldı ve yakın zamanda globale açılmak üzere hazırlanıyor.

Bundan önce geliştirdikleri yazılım projeleriyle pek çok ödül kazanan başarılı genç Türk girişimcileri Kemal Apaydın ve Ömer Can Gökdere ABD Silikon Vadisi'nde edindikleri tecrübeyle ViralKing’i ortaya çıkardılar. Reklam ve pazarlamada karşı konulamaz yeni bir dönemin geldiğine dikkat çeken Apaydın bunun nedenini şu şekilde özetliyor:’’ İnternetin etkisiyle insan alışkanlıklarını n hızlı değişimi, ülkemizde ve dünyada reklam sektöründe büyük değişikliklere neden oluyor. Bu durum, markaların gündem değişimlerine daha hızlı aksiyon göstererek, müşteri kitlesini doğru kanallar aracılığıyla yakalamasını gerektiriyor. Türkiye sosyal medya kullanımında Avrupa’da 2., Dünya’da 8. sırada, yani sosyal medyayı çok aktif kullanan bir ülkeyiz. Bunun sonucu olarak, markaların müşterilerine ulaşmada en etkili yolun sosyal medya mecralarından geçtiğini görmekteyiz. Biz ViralKing olarak bu mecralarda en kaliteli içerik üreten, takipçi sayısı yüksek kişiler ile marka/ajansları bir araya getirerek daha etkili reklam çalışmalarına olanak sağlıyoruz. Bunu yaparken raporlanabilir ve takip edilebilir bir analitik bakış açısını ön planda tutarak geliştirdiğimiz yazılımlar ile müşterilerimize en profesyonel hizmeti vermekteyiz.“

ViralKing ile çalışan marka ve ajanslar ne diyor?

Markalara hız, kaliteli içerik ve ekonomik kampanyalarıyla samimi çözümler sunan ViralKing hakkında bazı görüşler ise şu şekilde yer buluyor:

Türkiye’de yatırımcılara raporlama hizmeti sağlayan Startups.watch’ı n kurucusu Serkan Ünsal, “ Harika servis, harika ekip! Bir markanın sosyal medyada farkındalık kazanması için en etkili yol.” diye ViralKing tecrübesini özetlerken Silikon Vadisinde aktif Foxtype’ın Kurucu Ortağı ve CEO’su Scott Li ise “ ViralKing, reklam dünyasının geleceğini yansıtıyor. Yapay zekâ tabanlı yazılımları markamızın en doğru kitleye ulaşmasına yardımcı oldu” diyor.

iProspect’in SEO Direktörü Aykut Aslantaş ise, “Markalarımıza ait paylaşımları gerçek zamanlı takip etmemize yardım ediyor. Sonuçların paylaşıldığı analiz raporları ile reklam getirilerini daha iyi görebiliyoruz.” diyerek markanın reklamdan beklentisinin www.viralking.co 'da karşılanmasından memnuniyetini dile getiriyor.

ViralKing ile çalışan fenomenler ne diyor?

Youtube'da başta olmak üzere sosyal medya da yüzbinlerce takipçisi olan Barış Özcan, ViralKing i şöyle özetliyor: “Youtube’u yeni nesil televizyon olarak, ViralKing’i de yeni nesil reklam platformu olarak tanımlayabiliriz . Dikkat ve ilgi çeken videolar milyonlarca insan tarafından izlenebiliyor. Önemli olan bu süreç boyunca kaliteye dikkat ederek, düzenli ve sabırla çalışmalara devam etmektir.”

Eğlenceli paylaşımlarıyla kısa sürede yüzbinlerce takipçisi olan Berat Toksöz ise ViralKing hakkında “Takipçi kitlemiz için gün geçtikçe daha iyi çalışmalar yapmak için büyük bir çaba gösteriyoruz. Bunun sürdürebilirliği ni sağlayabilmemiz için marka işbirlikleri oldukça önemli. ViralKing bunu en kolay yoldan yapma şansı tanıyor, bu alanda Türkiye’nin en başarılı fenomen platformu." dedi.

Peki www.viralking.co da sistem nasıl çalışıyor?

Sistem belirli bir takipçi sayısı üzerindeki fenomenleri kabul ediyor. Markalar sitedeki kısa formu doldurarak 1 gün içerisinde fenomenlerden teklif alabiliyorlar. Buradan siteye ulaşabilirsiniz, www.viralking.co