TEKNOLOJIGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ndemic Creations’ın popüler mobil oyunu Plague Inc. Korona virüsünün yayılmasıyla beraber dikkatleri üzerinde topladı. Video oyununu oynayanlar Korona virüsünün davranışlarını anlamayı hedefliyorlar. Oyun şirketi Ndemic Creations ise virüsle alakalı bilgi almak için bir video oyununa güvenmek yerine resmi kaynakları dinlemek gerektiğini söylüyor.

Oyunun yapımcısı Ndemic Creations geçen hafta yaptığı açıklamada, "Mevcut Korona virüsü salgını çok sayıda insanı etkileyen son derece gerçek bir durumdur” dedi. Ndemic Creations "Biz her zaman oyuncuların doğrudan yerel ve küresel sağlık otoritelerinden bilgi almalarını tavsiye ederiz" sözleriyle oyunun sadece eğlence amaçlı olduğu vurgusunda bulundu.

Plague Inc. oyununda oyuncular bir hastalık rolünde. Hastalığı gelişitirmek ve belirtiler yoluyla oyuncu yeni araçlar geliştirerek hastalığı dünyaya bulaştırmak oyunun genel amacı. Oyundaki diğer bir değişken olan ülkeler de virüsün belirtilerini gördükçe hava veya deniz trafiklerini hatta sınırlarını kapatabiliyorlar. Virüs belirtileri başladıktan itibaren ortaya çıkan zamana karşı yarış içerisinde oyuncunun amacı tedavi ortaya çıkmadan dünyayı yok etmek.

Şirket yaptığı açıklamada oyunun gerçekçi ve bilgilendirici olmak için yaratıldığını fakat sansasyonel olma ve gerçek dünyanın sorunları üzerine gitme gibi bir hedefle tasarlanmadığı açıklamasını yaptı. Oyunun bilimsel olmadığının altını çizerek Korona virüsü hakkında güvenilir bir kaynak olmadıklarını da belirttiler.