TEKNOLOJIGUNDEM.COM

Vodafone Türkiye’nin 2016 -17 mali yıl sonuçlarını açıklayan Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan’ın düzenlediği basın toplantısı çarpıcı bir çelişkiye, kafalarda soru işareti yaratan bir unutkanlığa (!) sahne oldu.
Deegan, ‘büyüyoruz’ mesajıyla sabit genişbanttaki, servis gelirlerindeki artışı anlattı. Mobil müşteri sayısını, veri kullanımındaki yükselişi, abone sayısını, akıllı telefon penetrasyon rakamlarını teker teker açıkladı. Gelecek planları çerçevesinde de önümüzdeki yılda yatırıma ayırdıkları parayı söyledi. "FAVÖK %30 artışla 2,3 milyar TL oldu" dedi.

TÜM RAKAMLAR AÇIKLANDI, BİR TEK KÂR KALDI

Ancak, bu kadar rakam ballandıra ballandıra anlatılırken Vodafone Türkiye’nin net kâr rakamı anlaşılmadı. Çünkü açıklanmadı. Çünkü CEO Deegan kârı ortaya koyacak tek kelime etmedi. Oysa 2016 yılı mali sonuçları arasında en önemli madde olması gereken kâr rakamının hiç dile getirilmemesi dikkat çekti.
İşin gerçeği gizlendi! Peki, niye?

İKİ ADRESTE DE HAYAL KIRIKLIĞI

Vodafone iki adreste de hayal kırıklığı içinde. Ana şirket İngiltere 6 milyar euro zarar açıkladı. Hissedarlarına büyük şok yaşattı. İştiraki Türkiye ise “hedeflediği karlılığa ulaşmadığı” iddiasıyla öne çıktı. Hemen ardından ‘satış’ söylentileri patladı.

‘Kârsız’lık krizi ve “Doğuş Grubu alıyor” haberleriyle 2016’nın son günleri ile 2017’nin ilk zamanlarında finans ve telekomünikasyon kulislerini epeyce meşgul eden Vodafone Türkiye’ye iki soru yönelttik.

1-Vodafone Türkiye’nin 2016 yılı net kârı ne oldu?
2-Şirketin geçmiş 3 yıllık net kârını söyler misiniz?

Vodafone Türkiye yetkililerine yönlendirdiğimiz iki soru ne yazık ki yanıtsız kaldı. Toplantıda kâr rakamlarını vermeyen Şirket, sorularımızı da karşılıksız bıraktı. Rakamlar yine gizlendi. Israrla...

ŞEFFAFLIKTAN UZAK DAVRANIŞ

Dünyada mali anlamda sıkıntılı günler geçiren İngiliz GSM operatörünün beklentilerin aksine Türkiye’de şeffaf davranmadığı ortada.
Ancak hiçbir soru bu kadar şeffaf olamaz!
2016’da ne kadar kar ettiniz?
Bu gizlilik niçin?