Gayrimenkul sektörü canlılığını koruyor. Son açıklanan konut satışları sektörün hareketlendiğini gösterdi. Hareketin bir başka göstergesi de Web Tapu’ya gelen talepte gözlendi. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün, 18 Mart'tan itibaren, müdürlüklere başvuruların 'Web-Tapu' sistemi üzerinden, işlem (randevu) taleplerinin ise 'Alo-181' çağrı merkezi aracılığıyla veya 'www.tkgm.gov.tr' adresinden yapılmasına kararı vermesinin ardından 'Web-Tapu’ hizmetine talep yağdı. Halihazırda en yakın randevular 1 Nisan’a verilir oldu.

EMLAKÇILAR EVDEN ÇALIŞMAYA BAŞLADI

Mine Açar'ın Yeni Şafak'taki haberine göre Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan, korana virüsün, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’yi de etkisi altına aldığını, birçok emlakçının evden çalıştığını söyledi. 'Web-Tapu' sistemine de ilginin yüksek olduğuna dikkat çeken Taylan, “Verilen en yakın tarih 1 Nisan. Sektör canlılığını korumaya çalışıyor” dedi. Benzer açıklama Gayrimenkul Danışmanı Evrim Kırmızıtaş’tan da geldi. Her şeyin başı sağlık diyen Kırmızıtaş, “Böyle bir dönemde Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün attığı adım yerinde oldu. Benim de bekleyen birçok tapu devir işlemlerim vardı. Web-Tapu üzerinden randevularımızı oluşturuyoruz. En yakın tarih nisan ortası ve sonu diyebilirim” ifadelerini kullandı.

Gayrimenkul danışmanları ev gösterme işlemini de sanal ortama taşıdı. Daha önce portföylerinde bulunan gayrimenkullerin bazılarına ait video görüntüleri olduğuna işaret eden danışmanlar, gayrimenkul almak isteyen kişilere videolu ev turu yaptırdıklarını aktardı. Son açıklanan 100 milyar liralık tedbir paketi içinde yer alan 500 bin liraya kadar konutlarda peşinatın yüzde 20’den yüzde 10’a indirilmesi de anlaşılan o ki telefon trafiğini artırmış durumda. Hacı Ali Taylan, “Bu karar normal zamanda olsa hareketlilik çok daha yoğun olurdu” dedi. Evrim Kırmızıtaş ise kararın talebe hemen yansıdığını artan telefon trafiğinden gözlemlediklerini söyledi.

Sosyal medyada #EvdeKal kampanyası yayılıyor

Dünya Sağlık Örgütü'nden koronavirüs Whatsapp hattı