Dünyanın açık ara en yaygın kullanılan mesajlaşma uygulaması WhatsApp, köklü bir değişim yapmaya hazırlanıyor. Aylık aktif kullanıcı sayısı 1 milyarı geçen uygulama, bundan böyle kendi emoji tasarımına geçiyor.

Bildiğimiz üzere emojiler artık hem WhatsApp hem diğer mesajlaşma uygulamaları hem de sosyal medya için artık vazgeçilmez hale geldi. Birçok kişi emojilerin farklı ruh halini yansıttığı için özgün olması gerektiğini düşünüyor. Buradan hareketle WhatsApp da kendine özgü emoji geliştirme kararı aldı.

Twitter'da onaylı hesap olan Emojipedia, WhatsApp'ın çok yakında kendi emoji tasarımını kullanmaya başlayacağını duyurdu ve fotoğrafları yayımladı. Yeni tasarım, Apple'ın emoji tasarımına göre ufak farklılıklar gösteriyor.

Yeni emojilerin ne zaman kullanıma sunulacağı henüz bilinmiyor. Diğer taraftan yine Facebook'un bünyesinde bulunan bir başka mesajlaşma uygulaması Messenger ise kendi emoji tasarımını kullanmaktan vazgeçecek. Facebook, Messenger emoji desteğini sonlandırıp, insanların kendilerini ifade edebileceği başka özelliklere odaklanmayı hedefliyor.