Mesajlaşma ve arama uygulaması WhatsApp, İsrailli siber güvenlik şirketi NSO Group'a aralarında insan hakları aktivistleri, siyasi muhalifler ve diplomatların da bulunduğu bin 400 kişinin telefonunu hacklemek için ABD sunucularını kullandığını duyurdu.

The Guardian'ın haberine göre, yapılan bu açıklama geçtiğimiz yıl NSO Group’a, şirketin mesajlaşma hizmetini geniş kapsamlı casusluk için kullandığı gerekçesiyle açılan dava kapsamında yapıldı.

Dava dilekçesinde, NSO Group’un WhatsApp üzerinden 20 ülkede aralarında gazeteci ve insan hakları aktivistlerinin de bulunduğu bin 400'den fazla kişiyi izlediği öne sürüldü.

Mahkemeye sunulan yeni dosyalarda, İsrailli şirketin, dünya çapında düzinelerce gazeteci ve muhalif ismin telefonunu hacklemesi dahil olmak üzere, uygulamada meydana gelen ciddi insan hakları ihlallerinden sorumlu olduğu kaydedildi.

NSO Group’tan yapılan açıklamada, “Ürünlerimiz terörizmi durdurmak, şiddet içeren suçları azaltmak ve hayat kurtarmak için kullanılıyor" ifadeleri kullanıldı.