Yazılım dünyasında uygulamaların birbirlerinden ilham almasına alışığız. Sosyal medya cephesinde Instagram birçok kez Snapchat’ten ilham alan Facebook,Whatsapp uygulaması için de Telegram’ın özelliklerinden faydalanmaya devam ediyor.

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, yeni grup özelliği kullanıcıların hizmetine açtı ancak bu yenilik, aslında Telegram kanallarının bir kopyası. Sadece grup yöneticilerinin mesaj atabildiği bu yolla Telegram kullanıcıları haber ajansı , iş, okulla ilgili çeşitli kanallara katılarak bildirim yoluyla bilgi ediniyorlar. WhatsApp ise yeni özelliğini duyururken gruplar sayesinde insanların okuldaki öğretmenlerden ya da çeşitli topluluklardan önemli duyuruları ve bilgileri alacağını açıkladı.

Her ne kadar özellikleri kopyalansa da Telegram ile WhatsApp arasında kıyasıya bir rekabetin varlığından bahsedemeyiz. Zira 1.5 milyar aktif kullanıcısı olan WhatsApp, sadece Hindistan’da 200 milyondan fazla kişi tarafından kullanılıyor. Telegram ise dünya çapında 200 milyon aktif kullanıcıya yeni ulaştı.