WhatsApp'ın kullanıcı sayısı 900 milyonu aşmış durumda. Yani her gün dünyada 900 milyondan fazla aktif kullanıcı mesajlaşmak veya internet üzerinden sesli arama yapabilmek için WhatsApp'ı kullanıyorlar. WhatsApp artan kullanıcı sayısıyla birlikte yeni özelliklere de kavuşmaya devam ediyor.

Bu özelliklerin bazıları bugün itibarıyla gün yüzüne çıktı. Yeni eklenecek olan özelliklerin ilginizi çekebileceğini söyleyebiliriz.

ZIP dosya paylaşımı dönemi başlıyor

WhatsApp hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz aylarda dosya paylaşımı özelliğinigetirmişti. Ancak sadece PDF dosyaları gönderilebiliyordu. Yakında gelecek güncellemeyle birlikte WhatsApp'a ZIP dosya paylaşım desteği de eklenmiş olacak. Bununla birlikte sıkıştırılmış tüm dosyalar WhatsApp üzerinden gönderilebilecek.

Sesli mesaj kaydedebileceksiniz

Uygulamanın dikkat çeken bir diğer özelliği ise sesli mesaj kaydedebilme özelliği olacak. Kullanıcılar halihazırda birbirlerine sesli mesaj gönderebiliyorlar. Ancak artık mesela sesli arama esnasında da konuşmalarınızı telefonunuzakaydebileceksiniz ve bunları isterseniz başkalarıyla paylaşabileceksiniz.

Öte yandan kullanıcıların bir kısmı GIF ve görüntülü görüşme özelliğinin de uygulamaya eklenmesini bekliyor. Bu özelliklerin biraz daha zamanı var gibi görünüyor.

Yukarıda bahsettiğimiz özellikler ise önümüzdeki dönemde uygulamaya eklenmiş olacak.