Hindistan'daki siyasi partiler sahte haberlerin yayılması ve linç girişimlerinin artmasının nedeni olarak Whatsapp'ı sorumlu tutuyor

WhatsApp başka ülkelerde de bu tür suçlamalarla karşı karşıya kalmıştı. Hatta bu konuda Twitter‘ın daha sabıkalı olduğu söylenebilir. Ancak Hindistan teknoloji firmaları için büyük bir pazar ve kimse bu pazarı kaybetmek istemiyor. Facebook‘un WhatsApp‘ın sahibi olduğu düşünüldüğünde, uygulamanın yasaklanması muhtemelen Facebook‘u da vurabilir.

WhatsApp sahte haber güncellemesi nasıl olacak?

Şirket sahte haberi engellemek için yönlendirilen mesajları öncelikle tespit edecek. Attığınız mesaj başka birinden gelen mesajın aynısı ise, karşı tarafa orjinal mesajı gönderen kişi etiketlenerek gönderilecek. WhatsApp bu yönlendirmeyi Hindistan özelinde beş kişi ile sınırlandırıyor. Diğer ülkelerde ise yirmi kişiye kadar bu yönlendirmeyi yapmak mümkün.

Peki ama bu çözüm tek başına işe yarar mı? Doğrusu şirket Hindistan gibi büyük bir pazarda yasaklanmak gibi bir riske girmek istemiyor. Bu yüzden de siyasileri ikna etmenin peşinde. Ancak bu güncelleme sahte haberin yayılmasını önlemek yerine sadece yavaşlatıyor gibi görünüyor.