En popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, bir süredir grup mesajlaşmaları üzerinde gliştirmeler yaptığı biliniyordu. Yeni getirilen güncelleme ile artık WhatsApp grup yöneticilerinin yetkileri de artırılmış oldu. 

Güncelleme hem iOS hem de Android için yayınlanmış olsa da Android güncellemelerinin biraz gecikebileceği de belirtilen konular arasında. Henüz yeni güncellemeyi almayanlara ilerleyen günler de tekrardan güncelleme kontrolü yapabilirler.

WhatsApp gruplarında yöneticilerin yetkileri oldukça sınırlıydı ve çoğunlukla yeni üye ekleme ve gerektiğinde çıkarma görevleri ile ilgilenirlerdi.

Mesaj gönder özelliği sonunda WhatsApp'a geldi!

Bu konuda şikayetçi olan görevlilere kulak veren yetkililer, özellikleri artırmak adına bazı yenilemelerde bulundu. Getirilen yeni özellik ''Mesaj gönder'' adı altında sunulmuş durumda.

Mesaj gönder de, grup yöneticileri diledikleri zaman grup sohbetini mesajlara ve dosya gönderimine kapatabiliyorlar. Sohbet kapalı olduğunda grupta yalnızca yöneticiler mesaj ve dosya paylaşımı gerçekleştirebiliyor. Yöneticinini bu özelliği açması ile beraber normal üyelere bildirim gidiyor ve mesaj yazamayacaklarını anlıyorlar böylelikle. 

Sohbet kapalı olduğunda da üyeler grup sayfası üzerinden doğrudan yöneticiye mesaj atabiliyorlar. Böylece önemli bir duyuru gerçekleştirileceği zaman yönetici grup sohbetini yeniden aktif edebiliyor. (Ünsal Sarıtoprak/Teknolojioku)