Kovid-19 salgını nedeniyle dünyanın birçok ülkesinde internet üzerinden ve uzaktan eğitime geçildi fakat bu durum yeni eşitsizlikler doğurdu; zira her öğrencinin internet erişimi yok.

Amerika Birleşik Devletleri'nde halkın yaklaşık yüzde 25'inin evinde geniş bant internet erişimi yok. Koronavirüs salgını öncesinde, öğrencilerin çoğu internete bağlanmak için üniversite, kütüphane, veya kafelere gidiyordu.

Ancak birçok kurum ve iş yerlerinin kapanmasıyla bazı öğrenciler eğitim hayatına devam etmek için ücretsiz internet erişimi sağlayan otopark alanlarına geliyor. Kablosuz internet erişiminin olduğu ve ücretsiz internet hizmeti sunan bu noktalara gelen öğrenciler ödevlerini burada yapıyor.

Bazı üniversite öğrencileri de video konferans üzerinden yapılan derslerle katılabilmek için otoparklara geliyor.

Aslında, birçok okul, mağaza ve belediye kütüphane binaları internet bağlantılarını kesmeyerek ihtiyacı olanlara bu imkanı sunmaya devam ediyor.

İnternetsiz kırsal alanlar

Halka açık WiFi noktalarına gelen öğrencilerin büyük bir kısmı maddi sebeplerden dolayı evine internet sağlayıcısı alamıyor. Ancak ABD'nin kırsal bölgelerinde geniş bant internetsiz olan bölgeler de bulunuyor. Kırsal kesimde yaşan bazı öğretmen ve öğrenciler okullarının otoparklarında çalışmak zorunda kalıyor.

Teksas eyaletinde birçok şehirde geniş bant internet erişimi olmayan evler bulunuyor.

Kaliforniya'nın Sacremonto kentinde bu soruna karşı belediye yetkilileri internet hizmeti veren özel otobüsleri otoparklara taşıdı.

Buraya gelen öğrenciler otobüsün içine binmeden, sosyal mesafe tedbirlerine de dikkat ederek internete bağlanıp ders çalışabiliyor.

Philadelphia'da olduğu gibi bazı belediyeler de, çocukların otoparklara gelmek zorunda kalmaması için evlerindeki internet erişimini finanse ediyor.