Microsoft'un, Windows 10'u ARM tabanlı telefon ve tabletlere de getirme gibi bir çalışması olduğundan geçtiğimiz günlerde haberdar olmuştuk. Firma bu doğrultuda Qualcomm'la bir işbirliğine giderek söz konusu işletim sistemini Snapdragon CPU'larına getirmeyi planladığını göstermişti. Şimdi, bu geçişle ilgili takvim de yavaş yavaş belli olmaya başladı.

Buna göre tam bir x86 Windows uygulama ve oyunlarını Qualcomm tabanlı cihazlarda yakın bir gelecekte görmek pek de mümkün olmayacak. Bu elbette birçok kişide hayal kırıklığına yol açabilecek bir haber; zira Microsoft daha önce bir Snapdragon 820 yongası üzerinde Windows 10 ve Photoshop'u çalışır halde göstermişti. Bu da doğal olarak birçok kişide bu özelliklerin Snapdragon 820'yle çalışan bir donanıma geleceğini düşündürmüştü.

Fakat Microsoft tarafından yapılan yeni bir açıklama Windows 10'u tam olarak mevcut cihazlarda görmenin mümkün olmayacağını gösterdi. Firma, bunun için Qualcomm'un yeni nesil Snapdragon 835'ini ve Microsoft'un "mobil PC'ler" olarak adlandırdığı yeni bir seriyi beklememiz gerekeceğini ifade etti.

chip.com.tr'nin haberine göre Microsoft tarafından Neowin'e yapılan resmi açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Müşterilerimiz Windows 10 ARM cihazlarını önümüzdeki yıl pazarda görmeye başlayacaklar, biz de ilk Windows 10 ARM PC'lerinin Qualcomm Snapdragon 835'le birlikte gelmesini bekliyoruz. Şimdilik bu konuda paylaşabileceklerimiz bu kadar."