Ülkemizde de Xiaomi Türkiye olarak hizmet vermeye başlayan şirketin en yeni ürünü ise Red Dot Tasarım Ödülü 2018 onaylı Xiaomi akıllı dikiz aynası olarak karşımıza çıkıyor. Karşınızda Xiaomi MIJIA Smart Rearview Mirror.

Xiaomi akıllı dikiz aynası, kullanıcı arayüzü tasarımı sayesinde uluslararası tasarım ve iletişim tasarımı ödülleri veren Red Dot Design Award 2018’den ödül almış durumda. İlk olarak geçtiğimiz yılın Şubat ayında çıkışı gerçekleştirilen ürünün, bu yılın başlarında gelen geliştirilmiş versiyonu yapay zeka desteği ile öne çıkıyor.

145 dolar fiyat etiketine sahip olan ürün, 6.86 inç 1280 x 480 piksel çözünürlüğünde dokunmatik ekran sunuyor. Akıllı dikiz aynasında havacılık sınıfı alüminyum bileşenler kullanılmış ve eşsiz termal kanatlarla soğutma verimliliği anlamında önemli geliştirmeler elde edilmiş.

Sony IMX291 görüntü sensörü ile düşük ışık koşullarında bile görüntü yakalama yeteneğine sahip ürün f/1.8 diyafram açıklığı ve 150 derece geniş açı detaylarına sahip. ADAS adlı gelişmiş sürücü asistanı sistemleri ön yüklü gelen ürün, çarpışma uyarı sistemi, öndeki araç ve yol çizigisi takibi için de destek sunuyor.

Akıllı ürün çarpışma anının öncesini sonrasını da video olarak kaydedebiliyor. Bu videoları ister aynadan ister mobil uygulama üzerinden izlemek de mümkün. Bütünleşik yeni yapay zeka hoparlörü sesli komutları da destekliyor. Ses yükseltme düşürme veya video ya da fotoğraf çekme komutları verebileceğiniz ürün bu sayede kullanım kolaylığı getiriyor.