Akıllı telefon üretimde yeni bir çığır açan Çinli marka Xiaomi ile akıllanan ürünler kervanına dikiz aynaları da katıldı. Firma, Xiaomi Mi Smart RearView adını verdiği yeni akıllı dikiz aynasını tanıttı.

Sadece siyah renk

6.86 inç büyüklüğünde 1280x480p dokunmatik bir ekrana sahip olan Xiaomi Mi Smart RearView, sadece siyah renk seçeneğine sahip. 1280x480 piksel dokunmatik bir ekrana sahip olan cihaz 3 Nisan'da satışa sunulacak.

Düşük ışıkta bile çalışacak

Uzay araçlarında kullanılan alüminyum malzeme ile üretilen akıllı dikiz aynası, düşük ışıkta bile çalışmasına imkan sağlayan Sony IMX291 sensörlü bir kameraya ev sahipliği yapıyor. Söz konusu kamera 150 derecelik geniş açıya ve f1.8 diyafram açıklığı ile de dikkat çekiyor.

Video kaydı da yapılabiliyor

Akıllı dikiz aynasında bulunan kamera hem yolu hem de araç içini kayıt edeiliyor. Kayıt edilen videoları kullanıcılar mobil uygulama üzerinden de takip edebiliyor. 999 Yuan fiyat etiketine sahip olan (yaklaşık 650 TL) akıllı dikiz aynası 3 Nisan'da satışa sunulacak. Ürünün Türkiye'de de ithalatçı garantisi ile satılması bekleniyor.