Akıllı telefon pazarının yükselen yıldızlarından olan Xiaomi‘den kullanıcılara kötü bir haber var. Şirket yetkilerinden aktarılan bilgilere göre teknoloji devi, eski model telefonlar için artık yazılım desteği verilmeyecek.

Hatırlayacağınız üzere Xiaomi, MIUI 9 lansmanın da 4 ila 5 yaşındaki akıllı telefonlarına güncelleme sözü vermişti. Böylece eski model kullanıcılarına en yeni güncellemeleri ulaştıran teknoloji devi, 2016 yılında piyasaya sunulan Xiaomi telefonlar için yazılım ve güncelleme desteğinin çekileceği duyuruldu.

Söz konusu bu kötü haber sonrasında Mi 5 dahil olmak üzere 4 farklı modelde bundan sonraki yayınlanacak olan sistem güncellemelerinden yararlanamayacak.

Yazılım güncellemesi almayacak olan modeller!
–  Mi 4
– Mi 4C
– Mi 4s
– Mi 5
– Redmi Note 3 Pro

Yukarıda belirtilen modeller MIUI 10.2 arayüzünden sonra yayınlanacak olan yeni arayüz güncellemelerini almayacaklar. 22 Kasım tarihine kadar bu modeller için yeni arayüz güncellemelerini askıya aldıkları duyurdu. Bunun haricinde ise yeni arayüz güncellemesinin global olarak ne zaman yayınlanacağı hakkında resmi bir açıklama yapılmadığı belirtiliyor.(Shiftdelete)