Geçtiğimiz haftalarda Türkiye mağazasınıda aktif hale getiren Xiaomi’den yeni bir dünya rekoru geldi. Xiaomi Hindistan, aynı anda 500 mağazanın açılışını yaparak Guiness Rekorlar Kitabı’na girmeye hak kazandı.

Aslında bu açılış 29 Ekim tarihinde gerçekleştirildi. Ancak, bu rekorun Guiness yetkilileri tarafından onaylanabilmesi için biraz süreye ihtiyaç vardı. Bu nedenle dünya rekorunun kırıldığı bugün itibariyle resmi olarak duyurulmuş oldu.

Xiaomi Hindistan’ın yaptığı açıklamada, açılan bu mağazalar ile özellikle kırsal kesimde bulunan müşterilere üst seviye bir mağaza deneyiminin sunulmasının hedeflendiği belirtildi. Şirketin 2019 yılı için Hindistan hedefleri çok daha büyük.

Zira, 5000 yeni mağazanın daha açılmasını hedefleyen Xiaomi, aynı zamanda ülkede 15 bin kişiye istihdam sağlamak istiyor. Üçüncü çeyrekte sergilediği satış performansı ile analistlerin beklentilerini çok daha üst noktalara taşıyan Xiaomi, Hindistan’da akıllı telefon pazarının lideri haline gelmeyi başardı.(Shiftdelete)