Çin'in yükselen yıldızları arasında yer alan Xiaomi'nin alt markası Redmi, 18 Mart'ta Redmi Note 7 Pro'yu resmi olarak tüketicilerin beğenisine sunmaya hazırlanıyor.

Bunun üzerine markanın Genel Müdürü Lu Weibing, geçtiğimiz günlerde bir basın toplantısı düzenlemiş ve Redmi Note 7 Pro'dan farklı olarak yeni bir modelin daha yolda olduğunu duyurmuştu.

Xiaomi Redmi 7'nin fiyatı açığa çıktı!
Ortaya çıkan sızıntılara göre bu modelin Redmi 7 olduğu düşünülüyordu. Anlaşılan bu düşünceler asılsız kalmadı ve Xiaomi'nin CEO'su Lei Jun Redmi 7 modelinin geleceğini resmi olarak duyurdu. Henüz cihazın ne zaman satışa sunulacağını bilmiyoruz ancak çıkış öncesi hangi fiyat aralığına sahip olacağı tanıtım öncesi açıklandı.

Lei Jun'un verdiği bilgilere göre Redmi 7, 700 yuan (104 $) ile 800 yuan (119 $) arasında bir fiyat etiketine sahip olacak. Peki Bu fiyata aralığına sahip olacak olan Redmi 7 bizlere neler sunacak?

Gücünü Snapdragon 710 yonga setinden alacak olan cihaz, 2 GB/3 GB/4 GB olmak üzere toplamda 3 farklı RAM kapasitesi seçeneğine ve 16GB/32GB/64GB olmak üzere 3 farklı dahili depolama alanı seçeneğine sahip olacak. Cihaz, 6.26 inç genişliğinde ve 1520 x 720 piksel çözünürlüğünde su damlası çentiğine de sahip.

12 MP + 8 MP çözünürlüklerinde 2 adet arka kamera sensörünün yer aldığı cihazda, 8 MP'lik bir adet de ön kamera sensörü bulunuyor. 4.000 mAh'lik bir batarya ile gelen cihaz, MIUI 10 tabanlı Android 9 Pie işletim sistemi ile kutusundan çıkıyor olacak.

Cihazın en dikkat çekici yanı ise toplamda 8 farklı renk seçeneği ile bizlerin beğenisine sunulacak olması.