Çin'in yükselen yıldızı Xiaomi'nin, ülkemizde çeşitli internet siteleri aracılığı ile telefonları satılıyordu. Ancak bu telefonların garantisi direkt Xiaomi tarafından değil, ithalatçı tarafından sağlanıyordu. Bu süreçte ise Doğa Mobil İletişim Teknolojileri A.Ş isimli şirket, LinkedIn sayfasında bilgilerini "Xiaomi’nin Türkiye distribütörü" olarak güncellemişti. Ancak bu güncellemeden sonra şirketten bir haber gelmemişti.

Doğa Mobil İletişim Teknolojileri A.Ş, bugün ilk defa bir açıklama yaptı. Şirketin açıklamalarında; hangi Xiaomi ürünlerinin satılacağı ve garanti durumlarının ne olacağı gibi bilgiler paylaşıldı. Açıklamalara göre; Xiaomi cihazlarının teknik servis desteği KVK ile sağlanacak.

Dogamobil.com.tr sitesinde yer alan bilgilere göre Xiaomi cihazları; şimdilik N11.com, Hepsiburada, Gittigidiyor, Carrefour SA ve A-101'de satılacak. Ürünlerin bayi tedariği ise Arena Bilgisayar tarafından gerçekleştirilecek. Ancak bu sitelerde Xiaomi telefonlarını satan onlarca satıcı bulunuyor. Bu nedenle ithalatçı garanti yerine Türkiye garantili yazan Xiaomi cihazlarını satın almanızı tavsiye ediyoruz.

1502346815_xiaomi.png

Ülkemizde ilk etapta Redmi Note 4, Redmi 4A ve Redmi 4X modelleri resmi olarak satılacak. Önümüzdeki aylarda ise yıla damgasını vuran Xiaomi Mi 6 ve Mi Max 2 modelleri de resmi olarak satılacak. Bakalım Xiaomi, ülkemizde fiyatları makul seviyede tutup, büyük başarılar elde edebilecek mi?