Cep telefonlarında şarj süresi giderek öne çıkan bir özellik haline geldi. Günlük koşuşturmacada birkaç dakikada bile yüzde 10-15 oranında dolabilen telefonların sayısı son yıllarda artmaya başladı.

Xiaomi şarj rekorunu kırdı
Xiaomi tarafından geliştirilen 100W gücündeki bir adaptörle yapılan deneme ile ilgili bir video da yayınlandı. Videoda OPPO'nun süper hızlı şarj teknolojisine sahip 3700 mAh pilli bir telefonu ile (ki muttemelen o RX17 Pro) 50 W adaptöre karşı 4000 mAh pilli bir telefon 100W adaptörle şarj ediliyor.

Xiaomi'nin adaptörüyle 4000 mAh gücünde telefon sadece 17 dakikada yüzde 100 şarj olabiliyor. Normal şartlar altında USB Type-C bağlantısı 100W'a kadar güç akışını destekliyor. Ancak Xiaomi'nin bunu yaparken telefonun ya da adaptörün aşırı ısınmasını nasıl engelliyor bu net olarak bilinmiyor. Öte yandan OPPO'nun telefonu aynı sürede yüzde 65 oranında şarj oluyor.

Öte yandan videoyu Çin'in en popüler sosyal ağı olan Weibo üzerinde paylaşan ismin Xiaomi'nin Redmi alt markasının başındaki isim olan Lu Weibing olduğun da belirtelim.

Bu şarj cihazının satışa sunulup sunulmayacağı, hangi telefonların bu şarj cihazı ile şarj edilebileceği konuları ise şimdilik belirsiz. Yine de 17 dakikada yüzde 100 şarj olabilen bir telefon kulağa hoş geliyor. İşte telefonun şarj süresini gösteren o video: