Business Insider'ın verdiği bilgilere göre bir zamanın internet tekellerinden biri olan Yahoo, karşısına Apple, Google ve Microsoft gibi devleri alarak yeni bir atılım yapmaya hazırlanıyor. Yahoo'nun başarılı kadın CEO'su Marissa Mayer'in röportajından gelen veriler, şirketin sesli kişisel asistanı üzerinde çalıştığını gösteriyor.

Türkçe Siri Ne Kadar Yetenekli?

Apple'ın büyük yankı uyandıran Siri'si, meşhur Google Now ve Mictosoft Cortana ile yarışacağı belirtilen sanal kişisel asistanın adı ise şimdilik Indexşeklinde. Bir başka deyişle, Mayer sayesinde son yıllarda güçlü atılımlar yapan marka, Yahoo Index sayesindem mobil cihazlarda güçlenmeye çalışıyor.

Cortana Android'e Geldi

Aslında Yahoo mobil uygulamalara çok da yabancı bir şirket değil. Bir yıl kadar önce ortaya çıkan harici Android launcher'ı Aviate gibi örnekler şirketin denemeleri arasında yerini almıştı. Ünlü firma şimdi de Yahoo Index sayesinde çok daha geniş bir kullanıcı kitlesine erişmeyi, hatta bir zamanlar krallığını ilan ettiği ancak zamanla tahtını Google'a kaptırdığıarama motoru ile öne çıkmayı hedefliyor.