Zaman zaman cebimizde ekran kilidi aktif edilmeden taşınan telefonlar rastgele birilerini arayabiliyor ya da mesaj gönderebiliyor. Bu durum bazen Instagram’da da istenmeyen mesajların atılmasına neden oluyor. 

Neyse ki attığınız mesajı silmek gibi bir şansınız var. Tabii karşınızdaki kişi görmeden mesajı silebilirseniz ne mutlu. 

Mesajı silmek için yapmanız gerekenler ise çok basit. Bir kişiye kazara bir mesaj gönderdiyseniz parmağınızla basılı tutun. Açılan menüden “Mesaj Gönderimini İptal Et” seçeneğine parmağınızla dokunun. 

Bir kişinin mesajı silmesi, bütün sohbetlerden bu gönderinin kaybolması anlamına geliyor. Eğer karşınızdaki kişi bu mesajı görmeden önce sildiyseniz bildirim gidiyor ama mesaj gözükmüyor. 

Eski bir mesajı silmeniz durumunda ise ise kişiler mesajı göremiyor ama bir mesajı sildiğiniz bilgisi ekranda yer alıyor. En azından ne kadar büyük rezalet çıkardığınızı saklamanız mümkün olacak. Ayrıca mesajların sonsuza kadar kalmasını ve sonsuza kadar gündeme gelmesini de engelleyebileceksiniz. Tabi ekran görüntüleri alındıysa, geçmiş olsun.