İSTANBUL - Uluslararası iş analizi konferansı BAistanbul, BA-Works ev sahipliğinde bu yıl üçüncü kez kapılarını açtı. “Perspektifleri Birleştirmek” teması ile gerçekleştirilen etkinlikte Endüstri 4.0, IoT, büyük veri, yapay zeka ve sanal gerçeklik gibi yeni metotların ve teknoloji trendlerinin iş analizine uyarlanmasına yönelik farklı bakış açıları, farklı sektörlerden isimlerin yer aldığı panel ve konuşmalarla değerlendirildi.

Doğuş Teknoloji Bilişim Danışmanları, Esra Seda Ediz ve Özlem Sema Dinçer, firma olarak yeni teknolojiler geliştirmek konusunda heyecanlı olduklarını ifade etti. Yapay zeka konusunda ‘ne yapmalıyız’ konusunun son zamanlarda sıkça konuşulduğunu belirten Sema Dinçer, “Önemli olan toplumların yapay zekayla ilgili gelişmelerle değişimler yaşamaya başlamaları. Robotların insan algısına yakın şekilde algıya sahip olmaları için çalışmalar devam ediyor. İnsanlığa elektrik nasıl bir dönüşüm yaşattıysa yapay zekanın da böyle bir değişim yaratacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Seda Ediz ise, “Dünya artık daha kişiselleştirilmiş bir yola doğru gidiyor. Bizim eğer 2 milyon müşterimiz varsa 2 milyon tane segmentimiz olmalı. Bir dijital insan size bir asistan gibi yardımcı olabiliyor. Sizi iş işten geçtikten sonra değil zamanında uyarıyor. Programınızı yapıyor. Örneğin, eşinizin doğumgünü organizasyonunu size hatırlatıyor, hediye önerileri veriyor, organizasyon konusunda size yardımcı oluyor” şeklinde konuştu.

“İnovasyona kayıtsız kalmak yıkıcı sonuçlar doğurabiliyor”
Agileanco Kurumsal Gelişim Danışmanı Tolga Demirel, inovasyona, evrenin arkasındaki karmaşıklığı yöneten basit kurallar olduğu bakış açısıyla bakıldığında benzerlikler görülebileceğini kaydederek, “İnovasyonu iyi yapan kurumlar fikirlerini projelere dönüşütürecekleri ortamlar yaratmaya çalışıyorlar. Bu bağlamda geçmiş başarılarının vermiş olduğu rahatlıkla hareket eden, inovasyona kayıtsız kalan firmalarda ise düzensizlik artıyor ve bu onlar için yıkıcı sonuçlar doğurabiliyor. Geliştirmek istediğiniz bir fikriniz varsa bu fikirleri hayata geçirebileceğiniz kurumlarla çalışmanızı öneririm” diye konuştu.(Sibel Sancaklı/Dunya)