Yevo adlı kulaklık üreticisi, hurda metal haline getirilmiş yasadışı silahlardan ürettiği Yevo X kablosuz kulak içi kulaklıklar ile dikkatleri üzerine çekti. Yine şirketin üretimi olan Yevo 1 kulaklıkların özel versiyonu olarak hazırlanan ürün için IM Swedish Development Partner ile iş birliğine gidilmiş. Bu şirketin Guatemala ve El Salvador’da silah imha programları olduğunu belirtelim. Ayrıca, elde edilen gelirlerin büyük kısmı silahlı saldırı mağdurlarına ve Latin Amerika’daki ailelere fayda sağlamak için kullanılıyor.

249 dolar fiyat etiketine sahip standart versiyondan farklı olarak, 499 dolarfiyat biçilen özel versiyonun kulaklık ve şarj kutusu için bu hurda metaller kullanılıyor. Yevo’nun fayda elde etmeye çalıştığını düşünüyor olabilirsiniz ancak durum farklı. Şirket satışların yüzde 50’sinin IM Swedish Development Partner’a döneceğini ve bu sayede yardımların sağlanacağını vurguluyor.

Yevo CEO’su Andreas Vural, fiyatın fahiş olduğunun farkında. Öte yandan bunun oldukça olumsuz olan durumu olumlu hale çevirecek ve farkındalıkyaratacak bir ürün olduğunu vurguluyor. Şimdiye kadarki tepkilerin de olumlu olduğu sözlerine ekliyor.