Apple’ın lansmanından önce yeni iPad Pro 2018 tasarımı hakkında önemli bir gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Yaşanılan gelişmeye göre merakla beklenen iPad Pro 2018 modelinin tasarımı Apple tarafından istenmeyerek onaylandı.

Yeni iPad Pro 2018 tasarımı  büyük ölçüde doğrulandı!

Apple’ın 30 Ekim Salı günü düzenleyeceği etkinlik ile birlikte gün yüzüne çıkartacağı yeni iPad Pro tasarımı, iOS kodları sayesinde ortaya çıktı. iOS kodlarında yer alan simge sayesinde yeni nesil tabletin tasarımı Apple, tarafından büyük ölçüde doğrulanmış durumda.

iOS kodlarında yer alan simgeye göre yeni nesil iPad Pro, iPhone 5 modelinden aşina olduğumuz yuvarlatılmış ekran tasarımı ile kullanıcıların karşısına çıkacak. Yeni nesil tabletinde, uçtan uca ekran tasarıma geçiş yapacak olan Apple, görünen o ki yeni iPad Pro 2018 modelinde devrimsel nitelikte denilebilecek yeniliklere yer verecek.

iOS 12‘nin beşinci beta sürümünde ortaya çıkan simgeye göre yeni nesil tabletin ön görünüşü, yukarıda yer alan görselde ki gibi olacak. Yuvarlatılmış ekranın yanı sıra, tabletin sağ üst köşesinde bir güç tuşunu da yer alacak.

Yeni iPad Pro 2018 özellikleri nasıl olacak?

Yeni iPad Pro 2018 modelinde Touch ID kaldırılıyor. iPhone X modelinden sonra kullanılan yüz tanıma sistemi Face ID, yeni tablette kullanılacak. iPad’in tasarımını değiştirecek en büyük detay da bu değişiklik.

Çerçevelerin daha da inceldiği iPad Pro 2018, iPhone X tasarımından farklı olarak çentikli yapıda gelmeyecek. Zaten üst bölgede iki kamerayı ve sensörleri koyacak yer olduğu için, ekranın üst tarafına bu kameralar yerleştirilmiş.

Ekran özelliklerinde çok fazla değişikliğin olması beklenmezken, işlemcinin de A12X işlemcisiyle güncellenmesi bekleniyor. Ayrıca kamera özelliklerinde de geliştirmeler olacak.

Yeni iPad Pro 2018 çıkış tarihi

Yenilenen iPad Pro ailesi 10.5 inç ve 12.9 inçlik iki farklı boyutta gelecek. 128, 256 ve 512 GB dahili hafıza seçenekleri ve WiFi, 4G olmak üzere farklı sürümleri piyasaya sürülecek.

Baştan aşağıya yenilenecek olan iPad Pro modellerinin ise 2 Kasım Cuma günü satışa sunulması bekleniyor. Böylece Black Friday fırsatını kaçırmak istemeyen Apple, FaceID destekli yeni iPad Pro modellerini de piyasaya sürmüş olacak.(Shiftdelete)