KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo, Ekim ayında TrueDepth Kamera ve Face ID özellikleriyle 2018 model Apple iPad Pro'nun geleceğini iddia etti. Son olarak, Apple'ın iPad Pro'yu bir uçtan uca ekranla yeniden tasarlamayı planladığını öğrenmiştik. Bu ekran ise Apple iPhone X'in görünümüne benzeyen, daha ince çerçevelerle gelecek. Bu, aynı zamanda, pek benimsenmeyen iPhone X çentiğinin de iPad Pro'da olacağı anlamına geliyor olabilir.

Ayrıca, piyasaya sürülen iOS 11.3 beta sürümünde keşfedilen bazı kodlar, yayınlanmayan "modern iPad" e bir referans oluşturuyor. Şu anda kesin olmamakla birlikte buna kanıt ise, geçen yıl açıklanmadan önce Apple'ın iPhone X'i "modern iPhone" olarak nitelendirmesini gösterebiliriz. "Modern" sıfatının kullanımı Apple tarafından, iPhone 8 serisinden sonra gelen, iPhone X (Touch ID'ye karşı Face ID içeren) için dile getirilmişti.

Yeni Apple iPad Pro'nun ne zaman piyasaya çıkacağını tam olarak bilmiyoruz. Ancak Haziran ayında WWDC'de (Apple iPhone SE 2 ile birlikte) ya da Eylül ayında 2018 iPhone modelleriyle birlikte gelebilir. (EMRE ÇETİNKAYA - SABAH)