Yüksek fiyat etiketi ve tasarımda değişiklik yapılmaması bunun başlıca nedeni görülüyor.

Geçtiğimiz günlerde paylaşılan raporda iPhone XS üretimini azaltan Apple’ın, elinde bulunan OLED ekranları iPhone X üretiminde kullandığı iddia edilmişti.

Bugün paylaşılan yeni bir raporda daha teknoloji devinin, üretimi bir kez daha azalttığı belirtildi. Daha önce yayınlanan raporlar ile benzer şekilde, üretimin azaltılmasının azalan talepler ile doğrudan ilişkili olduğu belirtiliyor.

Yeni iPhone’ların üretiminde ne kadarlık bir düşüş yapıldığı açıklanmazken, Tayvan’daki tedarikçilerin bundan ciddi şekilde etkilendiği belirtiliyor. Apple’ın azalan talebi nedeniyle bir şirketin 110 kişiyi işten çıkardığı belirtiliyor.

Bunun yanı sıra iPhone’un kamera lenslerini üreten Largan Precision, Kasım ayı için büyük bir gelir düşüşü bekliyor. En önemlisi A12 Bionic işlemciyi üreten TSMC’ye verilen siparişlerde azalma olduğu iddia ediliyor.

Tabi, TSMC’nin durumu diğer Apple tedarikçilerinden çok daha iyi.  Mate 20 ve Honor Magic 2’de kullanılan Kirin 980 gibi işlemcilerin üretimi TSMC’de yapıldığı için Apple’ın siparişleri azaltması şirkete büyük zarar vermiyor.

Düşüş sonrasında iPhone satışlarının ne duruma geldiğini öğrenebilmemiz için Apple’ın ilk satış rakamlarını kamuoyu ile paylaşması gerekiyor.(Shiftdelete)