Ticari ithalat maksadı dışında yurt dışından  getirilecek televizyon, radyo, video, uydu alıcı cihazları, birleşik cihazlar ile  bunların dışında kalan radyo televizyon yayını almaya yarayan her türlü cihazlar  için 2014 yılında ödenecek ücretler belirlendi.

Ticari ithalat maksadı dışında yurt dışından getirilecek televizyon,  radyo, video, uydu alıcı cihazları, birleşik cihazlar ile bunların dışında kalan  radyo televizyon yayını almaya yarayan her türlü cihazlar için bir defaya mahsus  ve 2014 yılı için geçerli olmak üzere ekli listede belirtilen ücretlerin  alınmasına ilişkin Bakanlar?Kurulu Kararı, bugünkü Resmi Gazete'nin 2. mükerrer  sayısında yayımlandı.

Karara göre,  51 ekrana kadar (51 ekran dahil) televizyonlara 5 avro,  51-67 ekran arası (67 ekran dahil) televizyonlara 8 avro, 67-85 ekran arası  televizyonlara 10 avro, 85-116 ekran arası (116 dahil) televizyonlara 12 avro,  116 ekrandan büyük televizyonlara 15 avro, oto televizyonlarına ise 8 avro  ödenecek.

Radyolardan, cep tipi radyo alıcıları, saatli radyo ve radyolu  saatler, bir müzik aleti üzerindeki radyolar, oyuncaklar üzerindeki radyolar,  ışıldaklar ve radyolu vantilatörler, oto radyo alıcıları için 1 avro, taşınabilir  radyo alıcıları için ise 2 avro ödenecek.

Televizyon yayınlarını alma ve kaydetme özelliği olan videolar için 18  avro, Set Top Box cihazları ile her türlü uydu alıcı cihazı için 7 avro, bileşik  cihazlardan televizyon ağırlıklı olanlar için 9-21 avro, radyo ağırlıklı olanlar  için de 1-18 avro arasında ödeme yapılacak.

Bu cihazların dışında kalan ve radyo televizyon yayını almaya yarayan  her türlü cihaz için de 18 avro verilecek.

2014 yılı Gümrük Tarife Cetveli

İstatistik Pozisyonlarına Bölünmüş Türk Gümrük Tarife  Cetveli'ne ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı, bugünkü Resmi Gazete'nin 3. mükerrer  sayısında yayımlanarak 1 Ocak 2014 tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüğe  girdi.
Gümrük Tarife Cetveli, canlı hayvanlar ve hayvansal ürünler, bitkisel  ürünler, hayvansal ve bitkisel katı ve sıvı yağlar, gıda sanayi müstahzarları,  mineral maddeler, kimya sanayi ve buna bağlı sanayi ürünleri, plastikler ve  mamulleri, deriler, köseleler, ayakkabılar, başlıklar, şemsiyeler, dokumaya  elverişli maddeler, makineler ve mekanik cihazlar, optik alet ve cihazlar,  silahlar ve mühimmat, sanat eserleri, koleksiyon eşyası, tabii veya kültür  inciler, adi metaller, optik alet ve cihazlar gibi başlıklarda toplanan ürünlerin  ithalatında uygulanacak vergi hadleri ve uygulanacak esasları belirliyor.

Tarife kontenjanı uygulanması hakkında kararlar

Akrilonitril, butil akrilat ve etilen glikolün belli miktardaki  ithalatında gümrük vergisi alınmayacak
Akrilonitril, butil akrilat ve etilen glikolün  (etandiol) belli miktardaki ithalatında gümrük vergisi alınmayacak.
Söz konusu ürünlerin ithalatında tarife kontenjanı uygulanmasına  ilişkin Bakanlar Kurulu kararları Resmi Gazete'nin 2. mükerrer sayısında  yayımlandı.
Buna göre, 70 bin tona kadar akrilonitril, 60 bin tona kadar butil  akrilat ve 230 bin tona kadar etilen glikol ithalatında gümrük vergisi  uygulanmayacak.
1 Ocak 2014'te yürürlüğe girecek kararlar, 31 Aralık 2014 tarihine  kadar geçerli olacak.