İstanbul Teknik Üniversitesi Güneş Arabası Ekibi tarafından geliştirilen ARIBA 6 test sürüşünü gerçekleştirmek üzere Ankara'ya doğru yola çıkacak. ARIBA 6 şampiyon rallici Burcu Çetinkaya tarafından Ankara'ya götürülecek.

İstanbul Teknik Üniversitesi Güneş Arabası Ekibi tarafından yapılan ve güneş enerjisiyle çalışan ARIBA 6'nın tanıtımı İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü'nde yapıldı. Avustralya'da bu sene 6-13 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek World Solar Challange Yarışı öncesi, ARIBA 6'nın test sürüşü İstanbul - Ankara arasında yapılacağı ifade edildi. Test sürüşü öncesinde düzenlenen tanıtım toplantısına ralli sürücüsü Burcu Çetinkaya ve çok sayıda gazeteci katıldı. ARIBA 6'nın Ankara'ya yola çıkmasından önce Burcu Çetinkaya İTÜ Maslak Kampüsü içerisinde bir test sürüşü yaptı.

ARIBA 6'nın test sürüşünün ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan ralli sürücüsü Burcu Çetinkaya, "Yarışlardan sonra ARIBA 6'nın direksiyonunda olmak gerçekten çok keyifli. Çünkü gençlerin emeği var burada. Güneş enerjisiyle çalışan bir araç var. Böyle bir aracı kullanmak ve gelecekte Türkiye'de gelişebilecek teknolojileri öncü olan İstanbul Teknik Üniversitesi gençlerinin tasarımı olan ARIBA 6'yla yola çıkmak benim için büyük bir onur. Yarışın içinde daha farklı zorluklar var. Burada ise daha farklı zorluklar var. Çünkü trafikte bambaşka bir araçla gidiyor olacağız. Gaz ve mekanik çalışma sistemi farklı. Ama dediğim gibi bu aracı kullanmak çok eğlenceli. İçerisi biraz sıcak ama ufak bir delikten gelen havayla nefes alabiliyoruz. Avustralya'da yarışacak arkadaşları anlıyorum şimdi. Zorlanacaklar ama destek için yanlarında olmaya çalışacağım. Avustralya'da kullanmak isterim ama orada gençlerin kullanması daha doğru olur. İlk sürüşüm değil bu. Bundan bir önceki aracın test sürüşünü de yapmıştım. Şimdi trafiğe çıkacağız. Köprüyü geçeceğiz. Ankara'ya doğru devam edecek gençler. Gerçekten çok heyecanlı. Gelecekte bu tip araçların seri üretimi yapılabileceğinin ilk adımı gibi" dedi.
ARIBA 6'yı geliştiren İstanbul Teknik Üniversitesi Güneş Arabası Ekini Kaptanı Berker Bayazıt ise, "İlk defa bu kadar uzun bir yola çıkacak. Bu yolda çeşitli testler yapacağız. Yeri gelecek hızlanacağız yeri gelecek yavaşlayacağız. Avustralya'ya yönelik çeşitli stratejik çalışmalarımız var. Bu bizim için iyi bir test sürüşü olacak. Tasarladığımız devreler ve stratejiler sayesinde minimum enerjiyle en uzun hedefe götürmeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.
ARIBA 6'nın Ankara'ya ulaşmasının ardından, İstanbul Teknik Üniversitesi Güneş Arabası Ekibinin 20 Ağustos günü Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ı makamında ziyaret edeceği ifade edildi. ARIBA 6'nın gün içinde yapılacak son kontrollerin ardından Ankara'ya doğru yola çıkacağı öğrenildi.
Güneş Arabası Ekibinin lideri Berker Bayazıt, Avustralya’da katılacakları 3021 km’lik yarış öncesinde Ariba araçlarını ortaya çıkaran çalışmaları, karşılaştıkları zorlukları, deneyim ve beklentilerini anlattı.
Start 2004 yılında verildi
İlk çalışmalar 2004 yılında başladı. Ayrıca o zamanki Ariba ekibi farklıydı. Her iki senede bir mezunlardan dolayı Ariba ekibinin de yenilenmesi gerekiyor. İlk Ariba ekibi, TÜBİTAK’ın güneş enerjisiyle çalışan arabalarla yarış yapılacağını açıklaması üzerine çalışmalara başladı. Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümündeki arkadaşlar ilk olarak güneş enerjili bir aracın nasıl yapılabileceğini araştırmak için çeşitli firmalara ve akademisyenlere danıştı. Çalışmalar sonucunda 2005 yılında ilk aracımız olan Ariba I ortaya çıktı. O günden bu yana devam ettirdiğimiz çalışmalarla bugün altıncı arabamızı sunduk.
Ekibiniz kaç kişi?                
18-20 arasında değişiyor. Mezun verdikçe ilgili bölümlerden yeni üyeler alıyoruz. 8 farklı bölümden 18 öğrencinin yer aldığı bir ekibimiz var. Farklı bölümlerden bu kadar öğrencinin çok uyumlu çalışması gerekiyor. Tek bir hata, yapılan tüm çalışmaları suya düşürebiliyor.
Güneş enerjili araçların gelişim hızları hakkında ne düşünüyorsunuz?
Elektrikli arabalar bataryalara dayanıyor ve önlerindeki en byük engel de batarya. Bataryalar tehlike ortaya koymaları (aşırı ısınma ve çarpma durumunda patlama) hem de sağladıkları menzil açısında halen geliştirilmeye çalışan bir alan ve çok hızlı ilerliyor. Yakın zamanda elektrikli araçların çok daha fazla yaygınlaşacağı kesin gibi. Güneş arabası ise temek elektrikli araç konseptinde biraz daha farklı bir yere sahip. Biz aracımızı prize takarak da şarj edebiliyoruz, güneşten enerji alarak da çalıştırabiliyoruz. Bugün panellerin maliyeti çok yüksek. Ancak seri üretimde bu teknolojiyi arabalara uygulamak isterseniz maliyet ciddi oranda düşecektir.
İTÜ gelecekte Türkiye’nin ilk güneş enerjili aracını üretebilir mi?
Bu soru bize çok geliyor ancak İTÜ’den çok sektörle daha ilgili bir soru. İTÜ’nin Ariba ekibi, mezun olanlar da dahil çok rahat elektrikli bir araç yapabilecek bilgi birikimine sahip. Ayrıca, ekibimizde olsun, geçmişteki üyelerimizden olsun, sektördeki firmalarda çalışan, yurt içi ve yurt dışındaki otomobil sektöründe yer alan arkadaşlarımız var. Tüm bu insanları bir araya getirebilirseniz, size bir elektrikli araç üretirler. Ancak tabii ki Türkiye’de seri üretime geçilmesi için birçok diğer faktörün ele alınması lazım.
Avustralya’da 3021 km uzunluğunda bir yarışa katılacaksınız. İlk deneyimin ardından sizi neler bekliyor?
2009 yılında World Star Challenge’da ‘The Best Newcomer’ ödülünü aldık. 2011’de ise çok daha iyi bir araç yapmıştık ancak lojistik sponsor bulamadığımız için yarışa katılamadık. Bu yıl katılmak istiyoruz ve iyi bir sonuç elde edeceğimize inanıyoruz. 4 günde tamamlanması planlanıyor ancak hava durumuna göre 7 güne uzayabiliyor. Yağmur yağması halinde araçların hızı düşüyor. Ariba 6’nın ortalama saatte hızı 70-80 km. Maksimum hız olarak saatte 120-130 km’yi zorlayabilir.
Yarıştaki öncelikli amacınız nedir?
İlk olarak hedefimiz yarışı tamamlamak. 3021 km herkesin bitirebileceği bir mesafe değil. Rüzgar araçları olumsuz etkiliyor, yağmur yapabiliyor, yangın çıkabiliyor... Bu etkenlere karşı koyup yarışı tamamlamak ve ikincisi, Türkiye’ye sağlıklı veriler alarak dönmek istiyoruz. Böylece gelecekteki arabalarımızı geliştirirken çok değerli bilgilerden yararlanacağız. Son olarak, ilk beşe girmemiz çok önemli çünkü büyğk bütçeli rakiplere karşı yarışacağız. Örneğin Tokyo Üniversitesi, Panasonic, Yamaha gibi sponsorlara sahip. Diğer rakipler arasında Massachusetts Teknoloji Enstitüsü, Stanford, Michigan State, Cambribge gibi üniversiteler var. Ama tüm güneş arabalarına baktığınızda en üst seviyelerde olduğumuz söyleyebilirim. İlk üçe girebilmek de bizim için harika olur.
Bütçemiz yetmediği için ya da yasal durumlardan dolayı Türkiye’ye getiremediğimiz, bütçemizin yetmediği malzemeler var. Türkiye’de yapamadığımız testler var... Ancak bunlar iyi bir çalışma ortaya konduğu sürece çok önemli değil.
5 yıl içinde Ariba projesi nasıl bir noktaya ulaşacak?
Öncelikle ülkemizde elektrikli araç mühendisleri yetişmesine katkıda bulunacak. Öğrencilere bu alanda çok fazla bilgi kazandırıyor. Ayrıca yayınlar çıkararak akademik hayata katkıda bulunuyoruz. Ticarileşme çalışmaları yapılıyor yavaş yavaş. Dünya standartlarına ulaşan projeler sundukça, piyasaya sunulabilecek teknolojiler ortaya çıkacak. Proje devam ettikçe daha büyük, belki de 4 kişilik bir aile aracı üzerinde de çalışılabilir. Mühendislik altyapımızı koruyarak çalışmalarımıza devam edeceğiz.