YouTuberlar tarafından yapılan ve birbirlerine atıfta bulunarak takipçi ve izlenme için çaba gösteren meydan okuma videoları yasaklandı. Geçen yıl Brezilya'da yaşanan bir olayda bu tarz bir videoda 7 yaşında bir çocuk bir videodan etkilenerek deodorantı içine çekmiş ve hayatını kaybetmişti.

YouTube meydan okuma videolarını yasakladı
Genelde kendisine zararı olmadan bu tarz videoları yasaklamayan YouTube sonunda adım attı ve meyda okuma videolarına izin vermeyeceğini resmi olarak duyurdu. Platformun “Sık Sorulan Sorular (FAQ)” bölümündeki açıklamaya şu ifadeler eklendi:

“YouTube viral olmuş ve çok sevilen birçok ‘meydan okuma’ videosuna ev sahipliği yapıyor. Bununla birlikte eğlenceli olanın sınırı aşıp zararlı ya da tehlikeli alana girmediğini garanti eden kurallarımız var. Topluluk Kurallarımız, ciddi yaralanmalara sebep olabilecek tehlikeli eylemleri teşvik eden içerikleri yasaklıyor. Bugün, bu tanımın tehlikeli meydan okumalar ve şakaları da kapsadığını açıkça belirtmek isteriz; bundan böyle ciddi fiziksel yaralanmaya neden olabilecek şakalara izin verilmeyecek.”

Çocukları travmaya sokacak videolar da yasaklanıyor
YouTube üzerinde bulunan ve büyük tepki çeken çocukları travmaya sokabilecek videolara da yasak geldi. Daha önce bu konuda çok eleştirilen ancak yine 'hit geldiği' için platformun fazla engellemediği çocukların psikolojisini bozabilecek videolar konusunda da yeni bir yasak geldi. Platform bu konuda detaylı bilgi vermemiş olsa da örnek olarak çocukların ailelerinin öldüğüne inandırıldığı videolar örnek gösterildi.

Her ne kadar platform bu tarz videoları yasaklayacağını duyurmuş olsa da bu yasakları uygulama konusunda o kadar istekli olmadığı da biliniyor. Daha önce de birçok konuda yasak koyduğunu açıklayan platform, bu yasakları yeterince uygulamamıştı. Halen platform üzerinde birçok zararlı içerik bulunmakta.