Küresel olarak, Youtube izlenme süresinin % 70'inden fazlası mobil cihazlardan gerçekleşiyo. Bu izleyicilere TrueView ve Evrensel Uygulama kampanyalarıyla etkin bir şekilde etkileşime sokmak, görüntüleme davranışlarına uyum sağlamak, kare ve dikey videolar dahil olmak üzere çeşitli farklı video reklamlar oluşturmak için önemli.

YouTube, görüntüleyenler için daha sorunsuz bir mobil deneyim sağlamak için dikey video reklamlar yayınlıyacak. YouTube'daki Evrensel Uygulama ve TrueView kampanyaları için dikey video reklamları yakında platformda görebilirsiniz. Bir izleyici reklamı mobil cihazlarında gördüğünde, oynatıcı videonun boyutlarına göre genişliyor.

Dikey video reklamlar, mesajını mobil cihazlarda sunmak için büyük bir alan sağlıypr. Müşterilerle görüntüleme tercihlerine uygun şekilde etkileşim kurulabilecek. YouTube'da çıkacak olan dikey reklamlar ekranın %75'ini kaplayacak ve 5 saniye sonra atlanabilecek.

Hyundai son zamanlarda test sürüşü için YouTube dikey video reklamlarını aldı. Bu özelliği, yeni SUV modelini tanıtmak için kullandı. Hyundai deneme çalışmasının ardından marka bilinirliğinde %33'lük ve satın almada ise yaklaşık %12'lik bir artış yakaladığını açıkladı.

(Onur Binay / Milliyet)