Bugün yayınlanan bir güncelleme ile birlikte YouTube yeni iPhone modellerine HDR desteğini sunmaya başladı.

YouTube’dan iPhone XS ve XS Max için HDR desteği!

Bildiğiniz üzere Apple, YouTube’un kodeklerini kullanmayı pek tercih etmese de popüler video oynatma platformu yeni iPhone kullanıcılarına merakla beklenen desteği sonunda vermeye başladı.

Geçtiğimiz haftalarda satışa sunulan iPhone XS ve XS Max için YouTube yeni bir güncelleme yayınlandı. Yayınlanan güncelleme ile birlikte yeni iPhone modellerine HDR desteğini sunmaya başlayan şirket, kullanıcıların yüksek çözünürlüklü videoları izlemesine olanak sağlayacak.

YouTube geçtiğimiz Ağustos ayında, en iyi tecrübeyi hangi telefonlardan alacağımız hakkında bilgi veren ” Üst Düzey Cihaz” programını gün yüzüne çıkartmıştı. Şimdilik bu programın içerisinde sadece Androidcihazların bulunduğunu da belirtmekte yarar var.

iPhone modellerinin de üst düzey cihaz sınıfına girebilmesi için VP9 kodeği hariç bütün gereksinimleri karşıladığı belirtiliyor.

Kodek, yüksek çözünürlüklü videolar için daha az bant genişliği gerektiriyor. Ancak Apple, macOS, iOS ya da Apple TV’de bu kodekleri kullanmayı pek tercih etmiyor.

Bu yüzden Apple TV 4K dahil olmak üzere çoğu Apple cihazı maksimum 1080pçözünürlük kalitesindeki görüntüleri kullanıcılarına sunabiliyor.(Shiftdelete)