Yüz tanıma sistemleri son yıllarda büyük bir gelişme gösterse de bu alanda gidilecek halen daha çok yol var. Zira bu teknolojiler özellikle farklı ten renklerine sahip kişilerin yüzlerini tanımakta çeşitli hatalar yapabiliyor.

Araştırmacılar halihazırda kullanımda olan birçok yüz tanıma sisteminin VR benzeri,bilgisayar üzerinden oluşturulan yüzler tarafından kandırılabildiğini kanıtladı. Sadece Facebook gibi sosyal ağlardan alınan fotoğraflara dayanarak bu yüzlerin 3D modellerini yapan araştırmacılar bunları bir telefondaki güvenlik sistemlerine göstererek ilgili yazılımları atlatmayı başardılar. Ekip, 3D modeller için yararlandıkları görüntüler için de en fazla üç adet ve düşük kaliteli fotoğrafları tercih etti.

Araştırmacıların yarattığı 3D modeller her beş güvenlik sisteminden dördünü kandırmayı başardı. Ekip üyelerinden True Price, Wired'a yaptığı açıklamada "donanım üreticilerinin yüksek maliyetli olsa da kızılötesi kameralar ya da ışık projektörleri gibi bileşenleri ilgili cihazlara eklemeyi düşünebileceklerini" ifade etti. (Chip)