Mark Zuckerberg Facebook ile ilgili yeni içerik düzenleme planı yapacaklarını açıkladı.

New York Times tarafından hazırlanan raporlara göre Facebook’un içerik düzenleme kısmında bazı sıkıntılar var. Mark Zuckerberg Facebook ile ilgili bir takım yeni planlarını açıkladı. Yapay zeka üzerinde çalıştıkları yeni sistemlerin içerik yönetme ve düzenleme konusunda önemli yenilikler getireceğinin altını çizdi.

Yeni geliştirilen yapay zeka sistemleri sayesinde Facebook üzerinden paylaşılan ve yayın standartlarını ihlal etmese de rahatsız edici ya da rahatsız edici olabilecek içerikleri otomatik olarak engelleyebilecek.

Rahatsız olabilecek içeriklerden bahsetmişken, ırkçılık konusuna da değinelim. Tarihsel bir olayla ilgili anlatılan bir olay varsa ya da ırkçılığın kötü bir şey olduğunu savunan içerikler varsa bunlar engellenmeyecek. Bu da yapay zekanın otomatik olarak yapması gereken önemli işlerden biri olacak.

Belirtilen yeni içerik yöneticisinin 2019 yılında testlerine başlanması planlanıyor. Mark Zuckerberg Facabook planı ile ilgili, “Zamanla bu durumun genel yönetimimizde önemli bir rol oynayacağına inanıyorum. Yönetim kurulumuzun hissedarlarımıza karşı sorumlu olduğu gibi, bu kurum topluluğumuza odaklanacaktır. Daha uzun vadede daha iyi hizmet vereceğimize inanıyorum.” şeklinde açıklama yaptı.(Shiftdelete)