17 Aralık operasyonu sonrası internet üzerinden sızdırılan ses kayıtları sonrası bazı kasetlerin yayınlanacağı iddiası siyasilerin de gündemine girdi. 25 Mart yani bugün önemli bir kasetin yayınlanacağı iddiaları miting meydanlarında dile getirilmeye başlandı. Bugün internetin Türkiye'de kapatılacağı iddiası da yine internet üzerinden hızla yayıldı.
İşte bu iddialar ışığında internetin mandalını elinde bulunduran TTNet önemli bir açıklama yaptı. Yapılan yazılı açıklamda, "TTNET tarafından 25 Mart 2014 tarihinde, Türkiye genelinde internet erişiminin kesileceğine ilişkin iddialar gerçeği yansıtmamaktadır" denildi. Bu iddia da en resmi ağızdan yapılan açıklamayla çürütülümüş oldu.



İDDİA NASIL ORTAYA ÇIKTI?

İnternet'in kesileceği iddiası,TTNET tarafından kullanıcılara gönderilen bir cep telefonu mesajından kaynaklandı. Mesajda, altyapı çalışması nedeniyle kısa süreli etkilenmeler olabileceği uyarısı yapılıyordu. 

CNN TÜRK'te 5N1K programında Cüneyt Özdemir, konuğu olan Bilişim Hukukçusu Gökhan Ahi'ye sordu. Gökhan Ahi, "Büyütülecek bir şey olduğunu düşünmüyorum. Zaman zaman erişim sağlayıcılar servis kesintilerini aboneye duyurur. TT Net, 131 abonenin etkileneceğini açıklamış" dedi.

İŞTE O MESAJ:

TTNET'in "Değerli müşterimiz 25.03.2014'de, 08.00-16.00 saatlerinde yapılacak altyapı çalışması nedeniyle bağlantınız kısa süreliğine etkilenebilir. Saygılarımızla TTNET"