Twitter benzeri bir mikroblog platformu olan Weibo üzerinden paylaşılan fotoğraflar da belirli anahtar kelimeleri içeriyorsa gizli görünüyor.
 
BBC'nin Pekin bürosu "Occupy Central" (Merkezi İşgal Et) ve "Hong Kong öğrenciler" gibi ifadelerin bloke edildiğini bildiriyor.
 
Hong Kong'daki protestolara Occupy Central hareketi ve öğrenciler liderlik ediyor.
 
Pekin'deki BBC muhabiri Celia Hatton "Çin'in hassas olaylar sırasında internet sansürlerini yoğunlaştırması sıradan bir durum" derken sözlerini şöyle sürdürdü: "Ancak nispeten popüler bir fotoğraf paylaşım uygulaması olan Instagram'ı engellemek için bir adım daha ileri gitmesi, Pekin'in Hong Kong konusundaki korkularını açığa çıkarıyor."
 
Kurucu şirket Open Garden Asya'da haber sitesi Tech'a yaptığı açıklamada, 100 bin kişinin öğrenci lideri Joshua Wong'un bir çağrısına uyarak, Bluetooth destekli mesajlaşma uygulaması Firechat'i indirdiğini kaydetti.
 
Firechat bir internet bağlantısına gerek kalmadan kullanıcıların, iki ila 10 bin kişilik grup sohbetlerine katılmasına izin veriyor. Örgü ağ olarak bilinen bir teknoloji kullanarak, bu uygulamayla mesajlar uygulamayı indirmiş olan diğer kişilere anında gönderilebiliyor.
 
Ancak, tartışmalar diğer kullanıcılara kapalı yapılamıyor ve uygulamayı kullanan herkes tarafından görülebiliyor.