Popüler fotoğraf paylaşım platformu Instagram, 2012 yılında Facebook tarafından 1 milyar dolara satın alınmasının ardından tüm dünyanın dikkatlerini üzerine çekmişti. İlk kullanıma sunulduğunda sadece iOS platformunda hizmet veren Instagram, 27 milyon kullanıcıya sahipti. Android uygulamasını yayınladıktan sonra popülerliği gittikçe artan Instagram'ın değeri şu anda milyar dolarları buluyor.
Citigroup’un son değerlendirmesinde Instagram’ın değeri 19 milyar dolardan 35 milyar dolara yükseldi. Değerlemesinin bu denli yükselmesindeki sebeplerden biri ise hiç kuşkuşuz uygulamanın 300 milyon aktif kullanıcıya sahip olması. Bu yönüyle Instagram, Twitter’dan daha fazla aktif kullanıcıya sahip durumunda. Bununla birlikte servis geçtiğimiz hafta 5 yeni filtresini kullanıcısına tanıtmış bu hafta ise sahte kullanıcılara yönelik bir işlem yaparak sahte hesapları silmeye başlamıştı.
Instagram’ın yeni değerlemesinin ardından bunun Facebook’a ve şirketin borsa performansına nasıl yansıyacağına göreceğiz.