Ülkemizde verimliliği artırmak ve çağdaş bir toplum olmanın gereği olarak hazırlanan E-devlet portalı, tüm kamu hizmetlerine tek bir noktadan ulaşım imkanı tanıyor. Kamu hizmetlerini elektronik olarak güvenle ve sıraya girmeden gerçekleştirmeye imkan tanıyan E-devlet protalı, vatandaşlara birçok hizmet sunuyor. E-devlet hizmetlerden faydalanmak için sayfaya giriş ve şifre işlemelerini nasıl yapacağınızı yazımızdan öğrenebilirsiniz. E-devlet girişi ve tüm işlemlerden nasıl faydalanacağınızı haberimizin devamında bulabilirsiniz.
 
E-devlet kapısının kullanıma sunulması ile birlikte, portal üzerinden yapılacak olan işlemler için de bir takım kriterler getirilmiştir. Bu doğrultuda gerek e devlet kapısını kullanmak gerekse de E-devlet girişi yaparak hizmetlerden yararlanmak için kriterlerin sağlanması gerekmektedir. Kriterler konusunda pek çok etken bulunduğu gibi en önemli kriter, kişilerin belli bir yaşın üzerinde olmasıdır.
 

E DEVLET GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

E DEVLET ŞİFRESİ SORGULAMA

E DEVLET KAPISI İÇİN TIKLAYINIZ

E DEVLET NEDİR? SIKÇA SORULAN SORULAR
 
E-Devlet Girişi İçin Gerekli Yaş Nedir?
E-devlet kapısı, tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına sunulmuş olsa da E-devlet kapısına giriş yapabilmek için vatandaşların 15 yaşından büyük olması gerekmektedir. Eğer kişilerin 15 yaşından küçük ise E-devlet kapısı şifresini almak için 15 yaşını beklemesi gerekmektedir. Yaş kriterini sağlayan kişilerin şifre alma işlemlerini tamamlaması gerekmektedir.
 
E-Devlet Girişi İçin Şifre Nasıl Alınır?
E-devlet girişi ekranında yer alan T.C. kimlik numarası ve şifre bölümüne bilgi girişi yapmak için vatandaşların ilk olarak şifre alması gerekmektedir. Şifre alma konusunda yetkili kurum PTT olduğu için PTT şubelerinden birine giderek kimlik kartlarınız ile başvuru yapmanız gerekmektedir. Nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı, pasaport ve ehliyet, avukat kimlik kartı, mavi kart, ikamet tezkeresi gibi tüm kimlik belgelerinin kullanılarak E-devlet kapısı için şifre alınması mümkündür. Bu bakımdan kimliğinizi kaybetmiş dahi olsanız, belirtilen belgelerinden birisini PTT görevlisine vermeniz yeterli olacaktır. Böylece E-devlet girişi yapabilmeniz için gerekli olan şifre size teslim edilecektir.
 
Yurt genelinde en çok şubesi olan ve vatandaşların kullandığı kurum PTT olduğu için devlet tarafından E-devlet girişi şifresi için PTT yetkilendirilmiştir. PTT üzerinden şifre almak için belirtilen adımların yanında, şifre ücretini de ödemeniz gerekmektedir. Şifre ücreti 2 TL olarak belirlenmiştir.
 
Belirtilen işlemleri yapmanız ile birlikte artık siz de istediğiniz zaman E-devlet girişi yapabilir ve E-devlet girişi sonrasında sunulan hizmetlerden sınırsız olarak yararlanabilirsiniz